Moderna готує до випуску комбіновану вакцину від грипу та COVID-19
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Moderna готує до випуску комбіновану вакцину від грипу та COVID-19

Moderna готує до випуску комбіновану вакцину від грипу та COVID-19
Джерело:  online.ua

Moderna планує випустити на ринок комбіновану вакцину бустеру проти COVID-19 та грипу уже восени 2023 року.

Джерело: Politico

Комбінована вакцина проти коронавірусу та грипу

Moderna сподівається випустити на ринок комбіновану вакцину бустеру проти COVID-19 та грипу уже восени 2023 року, заявив генеральний директор Стефан Бансель.

Бансель, виступаючи на Всесвітньому економічному форумі, сказав, що комбінована вакцина дозволить людям отримати широкий захист від захворювань, спричинених респіраторними вірусами, перед зимовим інфекційним сезоном без необхідності багаторазових уколів.

Наша мета — мати можливість мати єдиний щорічний бустер, щоб у нас не виникало проблем із дотриманням вимог, коли люди не хочуть отримувати два-три уколи за зиму, — сказав Бансель.

У вересні минулого року Бансель повідомив, що Moderna працює над додатковим уколом, який поєднує її мРНК-вакцину проти COVID-19, вакцину, яку вона розробляє проти грипу, і, можливо, дозу для лікування респіраторно-синцитіального вірусу.

Він сказав під час панельної дискусії, що наразі бустер проти COVID перебуває на третьому етапі випробувань, тоді як вакцина проти грипу, яка також використовує технологію мРНК, має перейти з другої до третьої фази випробувань у другому кварталі року.

Moderna планує дистрибуцію від 2 до 3 млрд доз вакцини проти COVID-19 цього року, підтвердив Бансель, після 807 млн доз у 2021 році. Зараз компанія консультується з чиновниками охорони здоров’я щодо складу доз вакцини проти COVID-19, які будуть використані цієї осені.

Ліки від коронавірусу

Нагадаємо, що раніше цього місяця ВООЗ схвалила два нових препарати для лікування коронавірусу.

Перший препарат, Барицитиніб, є препаратом, що використовується для лікування аутоімунних станів, раку крові та кісткового мозку та ревматоїдного артриту. Згідно рекомендацій ВООЗ, його «настійно рекомендують» пацієнтам із тяжким або критичним захворюванням на коронавірус у комбінації з кортикостероїдами.

Група міжнародних експертів «помірно впевнені», що це покращує шанси на виживання та зменшує потребу у вентиляції легенів. Збільшення побічних ефектів також не спостерігалося.

У тому ж оновленні ВООЗ дає рекомендацію щодо використання Сотровімабу для пацієнтів із неважкими випадками захворювання. На їхню думку, препарат слід призначати лише пацієнтам з найвищим ризиком госпіталізації.

Для обох ефективність проти нових варіантів, як-от Омікрону, все ще залишається невизначеною.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?