МОК остаточно вирішив долю Олімпіади в Японії
Категорія
Спорт
Дата публікації

МОК остаточно вирішив долю Олімпіади в Японії

МОК остаточно вирішив долю Олімпіади в Японії
Джерело:  online.ua

У Міжнародному олімпійському комітеті вирішили скасувати проведення Олімпійських ігор у 2020 році на тлі поширення коронавірусу COVID-19. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Deutsche Welle.

Передбачалося, що Токіо стане олімпійською столицею з 24 липня до 9 серпня. Попередньо Ігри відклали на один рік.

Японський прем'єр-міністр Сіндзо Абе напередодні звернувся до МОК з проханням про відтермінування Олімпіади-2020. Він провів особисту телефонну бесіду з керівником комітету Томасом Бахом.

Водночас проти проведення Ігор виступили представники національних олімпійських комітетів Німеччини, Норвегії, Іспанії, Нової Зеландії, Сполучених Штатів, Франції та інших. Німецькі політики навіть критикували МОК за обрану тактику очікування у питанні перенесення змагань.

Національний олімпійський комітет Канади вже 23 березня оголосив, що не відправлятиме своїх спортсменів на Олімпіаду в Токіо цьогоріч. Офіційна Оттава пояснила рішення загрозою з боку інфекції COVID-19.

Паралельно австралійський комітет рекомендував підготувати Ігри влітку наступного року.

Як повідомляв ONLINE.UA, Олімпіада 2020 року, яка повинна початися в Токіо 24 липня, вже давно опинилася під загрозою зриву. Через пандемію коронавірусу оргкомітет вже розробляє плани про перенесення Ігор. Олімпійські ігри можуть перенести на місяць, 45 днів, на 2 021 і навіть на 2022 рік.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?