Олімпіада 2020: оргкомітет готує план про перенесення Ігор через коронавірус
Категорія
Спорт
Дата публікації

Олімпіада 2020: оргкомітет готує план про перенесення Ігор через коронавірус

Олімпіада 2020: оргкомітет готує план про перенесення Ігор через коронавірус
Джерело:  online.ua

Олімпіада 2020 року, яка повинна початися в Токіо 24 липня, опинилася під загрозою зриву. Через пандемію коронавіруса оргкомітет вже розробляє плани про перенесення Ігор. Олімпійські ігри можуть перенести на місяць, 45 днів, на 2 021 і навіть на 2022 рік. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

"Нас нарешті попросили змоделювати ситуацію в разі перенесення. Ми розробляємо альтернативні плани - плани B, C, D - з урахуванням різних термінів", - повідомило джерело.

В оргкомітеті також розглядають варіант проведення Олімпіади 2020 без глядачів. За даними Reuters, важливий фактор в ухваленні рішення про перенесення Ігор залежить від позиції Японії з цього питання.

Нагадаємо, раніше низка національних та міжнародних спортивних федерацій публічно виступили за перенесення Олімпіади в Токіо, яка повинна пройти з 24 липня по 9 серпня 2020 року. У світі вже скасували або перенесли безліч масштабних спортивних заходів. УЄФА погодився на відстрочку матчів Євро-2020 на 2021 рік, а також переніс Лігу чемпіонів і Лігу Європи. У США подібне рішення прийняли щодо матчів НБА.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що глава Міжнародного олімпійського комітету Томас Бах оголосив, що вони не розглядають можливість перенесення Олімпійських ігор 2020 року через пандемію коронавіруса. Він уточнив, що ще рано говорити про скасування Ігор, а рішення про перенесення Олімпіади 2020 можуть прийняти оперативно, адже до проведення спортивних заходів в Токіо ще є час.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?