МОК цинічно погрожує українським спортсменам за бойкот Олімпіади
Категорія
Спорт
Дата публікації

МОК цинічно погрожує українським спортсменам за бойкот Олімпіади

МОК цинічно погрожує українським спортсменам за бойкот Олімпіади
Джерело:  online.ua

Очільник Міжнародного олімпійського комітету Томас Бах не приховує свого роздратування та злості після того, як Україна заявила, що може бойкотувати Олімпійські ігри-2024, якщо на них повернуть російських та білоруських спортсменів. Після заяв Києва Бах навіть почав погрожувати, що українських спортсменів можуть покарати через бойкот.

Джерело: лист Баха главі НОК України Вадиму Гутцайту, який  оприлюднив  у Твіттері німецький журналіст Гайо Зеппельт

Глава МОК Бах пригрозив українським спортсменам за бойкот Олімпіади

Як вдалося дізнатися іноземному журналісту, лист Томаса Баха був відповіддю на звернення Гутцайта від 26 січня, в якому останній попередив, що його команда уже обговорює питання бойкоту Олімпіади, якщо у ній братимуть участь російські та білоруські атлети.

Погроза бойкотом Олімпійських ігор, яку, за вашою інформацією, наразі розглядає НОК України, суперечить основам олімпійського руху та принципам, які ми відстоюємо. У цьому відношенні НОК України, безумовно, не має підтримки або солідарності з боку переважної більшості учасників олімпійського руху. І як показала історія, попередні бойкоти не досягали своїх політичних цілей і слугували лише для покарання спортсменів бойкотуючих НОКів, - пригрозив глава МОК.

Окрім того, наголошується, що Томас Бах почав цинічно скаржитися на те, що Україна уже розіслала іншим державам свою позицію щодо скандалу навколо Олімпіади-2024, і таким чином, мовляв, здійснює тиск на окремі країни та намагається змінити їхню позицію.

Він також звернув увагу на те, що фінальне рішення щодо повернення/неповернення російських та білоруських спортсменів до змагань досі офіційно не прийняте.

Глава МОК звинуватив Україну у брехні

Як стверджує презиеднт МОК, переважна більшість країн сприйняла позицію України як "вкрай прикру".

Томас Бах також продовжує цинічно брехати, що виключення російських і білоруських спортсменів з Олімпійських ігор буде дискримінацією по відношенню до них.

Ба більше, глава МОК звинуватив Україну у брехні після того, як Київ поскаржився, що Міжнародний олімпійський комітет підтримує війну, вбивства і руйнування.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?