Мокрий сніг та ожеледь: синоптики озвучили українцям термінове попередження
Категорія
Україна
Дата публікації

Мокрий сніг та ожеледь: синоптики озвучили українцям термінове попередження

Мокрий сніг та ожеледь: синоптики озвучили українцям термінове попередження
Джерело:  online.ua

Синоптики озвучили термінове попередження для українців - вони звертають увагу на те, що 17 листопада в Україні похолодає і в деяких областях випаде мокрий сніг. У зв'язку з несприятливими погодними умовами рятувальники попередили про небезпеку на дорогах, яка виникне через утворення ожеледі. В яких містах і областях очікуються сніг і морози, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на новий прогноз Укргідрометцентру.

"17 листопада в східних областях сніг. На дорогах ожеледиця, температура вночі та вдень 1-6° морозу. На решті території без опадів. Вдень на заході і південному заході дощ. На Житомирщині та Київщині невеликий мокрий сніг, температура вночі від 1° тепла до 4° морозу, вдень від 1° морозу до 4° тепла; в західних областях і в Одеській області вночі 2-7° тепла, вдень 6-11°. 18-19 листопада без істотних опадів, вночі та вранці місцями ожеледиця, температура вночі від 1° тепла до 4° морозу, на сході країни 6-11° морозу, вдень 0-5 ° тепла, в західних і Одеській областях 5-10° тепла ", - йдеться в повідомленні синоптиків.

За прогнозом, в п'ятницю, 20 листопада, синоптична ситуація в Україні не зміниться. Мокрий сніг добереться до західних областей України. У центральних, північних і східних областях буде сонячно, але морозно. Вдень температура повітря 0 ... + 2°С, вночі до -5°С.

Важливо відзначити, що за прогнозом синоптиків в 2020-2021 році зимовий сезон буде не таким теплим, як торішній, але швидше за все буде також носити європейський характер. Втім вони очікують, що сніг і заморозки прийдуть в Україну, хоча і відзначають, що довгострокові прогнози погоди - невдячна справа, тому що природа може приготувати непередбачені сюрпризи. За останніми прогнозами, сніг в Україні випаде в середині листопада. Його побачать жителі західних, північних регіонів та Києва.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Україну на цьому тижні прийде справжня зима. Різке похолодання очікується в східних областях, де, за прогнозом синоптиків, випаде сніг і вдарять морози до 10 градусів. Втім, нічні заморозки встановляться майже на всій території країни вже з понеділка.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?