Морози до 10 градусів: в Україну йде справжня зима
Категорія
Україна
Дата публікації

Морози до 10 градусів: в Україну йде справжня зима

Морози до 10 градусів: в Україну йде справжня зима
Джерело:  online.ua

Наступного тижня в Україну прийде справжня зима. Різке похолодання очікується в східних областях, де, за прогнозом синоптиків, випаде сніг і вдарять морози. Втім, нічні заморозки встановляться майже на всій території країни вже з понеділка. Якою буде погода в найближчі дні, де випаде сніг і в яких областях сильніше похолодає, повідомляє ONLINE.UА з посиланням на Укргідрометцентр.

У неділю, 15 листопада, похолодає в Сумах, Харкові, Запоріжжі, Дніпрі та на Донбасі. У нічний час стовпчики термометрів там опустяться до -2°С. В окремих областях можливі опади зі снігом, але незначним. На заході, в центрі, на півночі та півдні України погода також буде нагадувати про те, що скоро зима.

У понеділок, 16 листопада, синоптична ситуація практично не зміниться. Найхолодніше буде в північних і східних областях, деякі міста яких почне засипати мокрим снігом. Вночі там похолодає до -4°С. У денний час стовпчики термометрів будуть триматися на позначках +4 ... + 8°С.

У вівторок, 17 листопада, зимова погода встановиться в Києві, Чернігові, Черкасах, Сумах, Харкові та Дніпрі. Навіть вдень стовпчики термометрів будуть триматися на нулі, а в окремих містах будуть незначні заморозки, хоч і очікується сонце. На Заході в цей день пройдуть дощі.

У середу, 18 листопада, зима почне наближатися до західного регіону. Тепература повітря значно знизиться в Житомирі і Вінниці. Як і раніше холодно буде в центральних, північних і східних областях, де вночі похолодає до -8°С.

У четвер, 19 листопада, на Донбасі вночі вдарять 10-градусні морози, вдень очікується до -4°С. У цей день заморозки прийдуть на всю територію України, хоча в денний час сонце незначно і прогріє повітря до + 5°С.

Важливо відзначити, що за прогнозом синоптиків в 2020-2021 році зимовий сезон буде не таким теплим, як торішній, але швидше за все буде також носити європейський характер. Втім вони очікують, що сніг і заморозки прийдуть в Україну, хоча і відзначають, що довгострокові прогнози погоди - невдячна справа, тому що природа може приготувати непередбачувані сюрпризи. За останніми прогнозами, сніг в Україні випаде в середині листопада. Його побачать жителі західних, північних регіонів та Києва.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що синоптики попередили українців про різке погіршення погоди в Україні  . Вони попередили, що найближчими днями похолодає на всій території країни і прийдуть перші морози.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?