Молдова не має боєздатної армії — Санду
Категорія
Світ
Дата публікації

Молдова не має боєздатної армії — Санду

Молдова не має боєздатної армії — Санду
Джерело:  online.ua

27 квітня лідерка Молдови Мая Санду офіційно підтвердила, що наразі її країна де-факто не має боєздатної армії. Вона також звернула увагу на те, що цю ситуацію потрібно негайно змінювати. З такою заявою президентка виступила під час святкування 30-річчя створення Генштабу Національної армії та Дня державного прапора.

Джерело:  Newsmaker

Санду заявила, що у Молдови немає боєздатної армії

За 30 років армія Молдови залишилася без спорядження, без військової техніки і боєздатних засобів. Нині ми гостро усвідомлюємо наслідки... Не має ефективного щита від загрози, тому що не розвинула належний військовий потенціал, не створила критично важливі елементи інфраструктури і не виховала соціальну стійкість, - зізналася президентка країни.

За словами Маї Санду, при цьому військові Молдови, які беруть участь у миротворчих місіях під егідою ООН та ОБСЄ, мають репутацію професіоналів.

Очільниця держави також звернула увагу на те, що наявність добре підготовленої армії дає народу впевненість у собі і свободу стратегічного вибору, і Молдова повинна зробити все можливе для створення професійного сучасного війська.

Це інвестиція у безпеку та захист країни… Зараз, коли прямо біля наших кордонів йде війна, ми це чудово розуміємо, - пояснила Мая Санду.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?