Молдова вимагає від Росії виведення військ з Придністров'я
Категорія
Політика
Дата публікації

Молдова вимагає від Росії виведення військ з Придністров'я

Молдова вимагає від Росії виведення військ з Придністров'я
Джерело:  NOI.md

Влада Молдови прийняла декларацію з вимогою до країни-агресора Російської Федерації вивести війська з території держави.

За прийняття документа проголосував 61 депутат парламенту, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на NOI.md.

Читайте також: В Придністров'ї придумали, як стати ще "ближче" до Росії: у мережі гострять

У тексті декларації говориться, що перебування військ РФ на території Молдови є загрозою безпеки, цілісності та суверенітету держави, і тому необхідно ініціювати "політичні дискусії про перетворення чинного миротворчого механізму в громадянську місію з міжнародним мандатом".

"Ми закликаємо РФ завершити виведення військ і боєприпасів з Придністров'я, звертаємося до всіх міжнародних організацій з проханням підтримати ініціативу, спрямовану на підтвердження суверенітету і державності Республіки Молдова", - йдеться в повідомленні.

Примітно, що в рамках засідання депутати Партії соціалістів назвали документ провокацією і покинули зал, в той час як президент Ігор Додон також зазначив, що ці дії спрямовані на "нагнітання обстановки в регіоні" і "погіршення відносин з РФ".

Як відомо, в Придністров'ї перебуває близько 1,7 тисяч російських військових, які офіційно входять до складу миротворчої місії, яка була введена в регіон в 1992 році.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше влада Молдови заборонила російській делегації на літаку Повітряно-космічних сил переліт через повітряний простір країни.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?