Молдова заборонила Air Moldova відновлювати рейси до Москви
Категорія
Світ
Дата публікації

Молдова заборонила Air Moldova відновлювати рейси до Москви

Молдова заборонила Air Moldova відновлювати рейси до Москви
Джерело:  online.ua

У Молдові управління цивільної авіації заборонило національним авіакомпаніям відновлювати польоти в Росію. Air Moldova хотіла відновити рейси до Москви з 1 жовтня.

Джерело: Управління цивільної авіації Молдови

Молдова не дозволила авіакомпаніям літати в РФ

9 вересня Air Moldova повідомила, що хоче відновити польоти з Кишинева до Москви з 1 жовтня. Вона це мотивувала «численними зверненнями громадян Молдови, які бажають повернутися додому або возз’єднатися з сім’ями».

Щоб здійснювати прямі рейси до Москви з Молдови літаки повинні летіти над повітряним простором або України, що неможливо через війну, або Румунію.

10 вересня 2022 р. видана Оперативна директива №. 06 - 09.10.2022 р., якою забороняється виконання повітряних операцій у повітряному просторі Російської Федерації національними експлуатантами, - вирішили в Молдові.

Причиною назвали міркування безпеки, а також обмеження з боку Європейського агентства з авіаційної безпеки.

З метою забезпечення авіаційної безпеки, враховуючи SSC/AIR-01/05-2022/UKR (Significant Safety Concern) Міжнародної організації цивільної авіації, а також рішення Європейського агентства з авіаційної безпеки призупинити дію всіх сертифікатів та дозволи, видані авіаційним агентам Російської Федерації, - зазначили там.

Нагадаємо, що Молдова закрила повітряний простір через війну в Україні 24 лютого. У країну дозволено польоти лише чартерним та вантажним рейсам.

Тепер повітряний простір частково відкрито, проте молдовські авіакомпанії не відновлювали рейси.

Також 25 лютого Молдова призупинила залізничне сполучення з Україною, його відновили наприкінці серпня.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?