Молдова зупинила мовлення шести проросійських телеканалів
Категорія
Світ
Дата публікації

Молдова зупинила мовлення шести проросійських телеканалів

Молдова зупинила мовлення шести проросійських телеканалів
Джерело:  online.ua

Національна комісія з надзвичайних ситуацій Молдови призупинила ліцензії на мовлення шести проросійських телеканалів за поширення неправдивої інформації, висвітлюючи події у Молдові та війну в Україні.

Джерело: NewsMakerk

Молдова заборонила мовлення проросійських телеканалів

Прем’єрка Молдови Наталія Гавріліце, коментуючи рішення Нацкомісії з НС, заявила, що у країні посилилася російська пропаганда.

За майже 300 днів війни в Україні пропаганда в Молдові не припинилася, а навіть посилилася. У ситуації, в якій проти нашої країни йде не лише енергетична війна, а й інформаційна війна, наша відповідальність та обов’язок – захистити громадян і країну, – наголосила Гавріліце.

За її словами, позбавлені ліцензії на мовлення телеканали "серйозно та неодноразово порушували Кодекс аудіовізуальних послуг, тенденційно й маніпулятивно відображаючи події у Молдові та російську війну проти України".

Зокрема, йдеться про наступні телеканали:

  • Primul în Moldova

  • RTR Moldova

  • Accent TV

  • NTV Moldova

  • TV6

  • Orhei TV.

В уряді Молдови заявили, що рішення комісії з надзвичайних ситуацій направлене на протидію пропаганди й маніпуляцій та забезпечення інформаційної безпеки громадян.

Латвія, Литва та Естонія заборонили мовлення російського телеканалу "Дождь"

Нагадаємо, 6 грудня офіційно стало відомо, що Національна рада Латвії з електронних ЗМІ (NEPLP) ухвалила рішення про ануляцію латвійської ліцензії російського телеканалу "Дождь".

За словами очільника NEPLP Іварса Аболіньша, це рішення прийняли, враховуючи інтереси державної безпеки та громадського порядку.

Окрім того, наголошується, що рішення ухвалено в результаті оцінки комплексу порушень, допущених протягом останніх місяців. Насамперед йдеться про відсутність звукової доріжки державною мовою для трансляцій, зображення Криму на карті як частини території Росії, допущене телеведучим іменування російської армії "нашою армією", можливе висловлення підтримки російської армії.

Литовська комісія з радіо та телебачення услід за Латвією прийняла рішення скасувати ліцензії на мовлення російського телеканалу "Дождь".

За даними держрегулятора, рішення про анулювання ліцензії на мовлення прийнято через загрозу національній безпеці та громадському порядку.

Із 8 грудня Естонія слідом за Латвією та Литвою припиняє транслювання на своїй території російського незалежного телеканалу "Дождь".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?