Молдова зважилася на несподіване рішення щодо України
Категорія
Економіка
Дата публікації

Молдова зважилася на несподіване рішення щодо України

Молдова зважилася на несподіване рішення щодо України
Джерело:  online.ua

Влада Молдови неочікувано для всіх ухвалила рішення щодо запровадження заборони на експорт птиці та яєць з України як заходу із запобігання поширенню вірусу пташиного грипу. Такими даними поділилося Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України 24 лютого, передає ONLINE.UA.

Варто звернути увагу на те, що уряд Молдови ухвалив відповідне рішення ще 12 лютого.

"Заборона поширюється на такі види продукції: птиця, продукти її переробки (тарифний код 0105, 0207) і побічні продукти, м'ясо, їстівні субпродукти, м'ясна продукція та будь-які інші продукти, що містять м'ясо птиці (тарифний код 0207), яйця (тарифний код 0407, 0408)", - сказано в повідомленні.

Окрім того, зазначається, що дана заборона діятиме, доки Всесвітня організація охорони здоров'я тварин не визнає територію України вільною від пташиного грипу.

Що важливо розуміти, у 2019 році із загальної кількості ввезеного у Молдову м'яса птиці (18407 тонн) понад 14 тисяч тонн було завезено з України. У молдовському уряді вважають, що у зв'язку з тим, що Євросоюз, Грузія і Білорусь заборонили ввезення м'яса птиці з України, Київ збільшив кількість цієї продукції, що експортується в Республіку Молдова.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  влада ЄС виступила з важливою заявою,  а також озвучила нові вимоги до України. Так, в Євросоюзі звернули увагу Києва на те, що абсолютно готові йти назустріч українським ініціативам із реалізації Угоди про асоціації, однак дуже чекають, щоб ці амбіції були підтверджені.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?