Молодь по всьому світу кидає роботу та показово байдикує
Категорія
Світ
Дата публікації

Молодь по всьому світу кидає роботу та показово байдикує

Молодь по всьому світу кидає роботу та показово байдикує
Джерело:  online.ua

Масові звільнення молодих фахівців та робітників зафіксовані в США, Японії, Німечинні, Китаї.

Джерело: Bloomberg

Молодь по всьому світу відверто саботує роботу

Повідомляється, що рух під назвою танг-пінг був заснований в Китаї і в буквальному сенсі передбачає відверте байдикування та ігнорування будь-якої роботи.

Байдикують і в Китаї, там все починалося з жартівливого бунту молоді проти виснажливого графіку роботи у режимі 996 – з 9 до 21 години, а переросло у цілий рух..., - повідомляється у сюжеті передачі.

Влада в КНР навіть забов'язала онлайн-платформи видаляти коментарі та дописи на підтримку цього руху.

Але працівники електронних майданчиків не встигають за такою кількістю молоді, яка виступила на підтримку цього руху.

 У той же час, в США у цьому році звільнилась рекордна кількість молодих працівників - понад 24 млн чоловік.

Більшість з них досі не працевлаштувалась. Багато хто на протязі десятиліть планував звільнитись, а пандемія COVID-19 подарувала чудову нагоду.

Зіткнувшись із перспективою померти, люди почали дивитися на роботу зовсім по-іншому. Фокус змістився із "Я працюю за зарплату" до "Мені потрібна самореалізація", - розповіла керівник консультаційних служб американської компанії з управління досвідом Бенджамін Грейнджер

Безробіття у США 

За данними останніх опитувань, не менше двох третин громадян США у віці від 30 до 40 років полишили роботу через психічні проблеми.

Серед тих, кому наразі трохи за 20, не менше 81% безробітних.

Рухи на кшталт танг-пінга та великих звільнень не висувають конкретних вимог, але ставлять складні запитання. Це може бути хорошим імпульсом, щоб підштовхнути світ до нових парадигм зростання, - розповів доктор Інституту соціальної антропології Макса Планка Сян Бао.

За інформацією українського уряду, від початку пандемії COVID-19 за допомогою Центру зайнятості працевлаштувались 410 тис громадян.

Водночас із моменту введення жорстких обмежень безробітними стали офіційно близько пів мільйона.

Слід нагадати, що у квітні в уряді наголошували на десятикратному зростанні кількості офіційно зареєстрованих безробітних. Тодішні показники йшли у порівняння з даними до введення загальнодержавного карантину.

Повний локдаун із блокуванням роботи громадського транспорту по всій Україні тривав понад два місяці, до другої половини травня. Після цього його почали послаблювати, Однак повністю обмеження не зняли.

Читайте також:

 Поки в Україні криза та безробіття: на офіс Зеленського виділили шалені гроші

Пандемія коронавірусу COVID-19 потужно вдарила по українській економіці

Безробіття в Україні: як змінилася офіційна статистика через COVID-19

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?