Моментально покращує роботу мозку. Вчені назвали диво-продукт
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Моментально покращує роботу мозку. Вчені назвали диво-продукт

Моментально покращує роботу мозку. Вчені назвали диво-продукт
Джерело:  online.ua

Довголіття та відмінна робота мозку – це те, про що варто дбати замолоду. Адже когнітивні навички погіршуються з віком. Не секрет, що спосіб життя та раціон можуть впливати на роботу мозку. Тож, тепер вчені назвали ягоду, яка показала феноменальні якості саме у контексті поліпшення когнітивних навичок.

Джерело: JPost

Назвали диво-ягоду, яка моментально покращує роботу мозку

Учені факультету наук про життя і медицини Королівського коледжу Лондона залучили до експерименту 61 людину – це здорові, енергійні чоловіки та жінки віком від 65 до 80 років.

Учасники дослідження упродовж 12 тижнів щодня пили відвар із 26 грамів сублімованого порошку дикої лохини. Це теж саме, що з'їдати 75 – 80 цілих ягід лохини, тобто приблизно 178 грамів цієї ягоди.

Водночас контрольній групі пропонували напій-плацебо.

Результати дослідження здивували

Коли ж минуло 3 місяці, група, яка смакувала лохину, продемонструвала поліпшення короткочасної пам'яті та кращу реакцію.

Учасники цієї групи здивували вчених здатністю швидко запам'ятовувати списки слів, вони легко переключались з одного завдання на інше. Крім того, в усіх учасників цієї групи покращився систолічний кров'яний тиск і стан судин.

У другої групи вчені не побачили жодного з описаних ефектів.

Чому лохина має такий вплив на мозок

Секрет лохини, на думку дослідників, полягає в антоціанах – синіх пігментах і поліфенолах, які покращують кровопостачання серця й мозку.

Де ще можна знайти ці пігменти? Ними багата також полуниця, малина, червоний виноград та фіолетові овочі – синя капуста та баклажани. Зустрічаються також у броколі, груші та куркумі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?