МОН рекомендувало перевести школи на дистанційне навчання в семи областях
Категорія
Україна
Дата публікації

МОН рекомендувало перевести школи на дистанційне навчання в семи областях

МОН рекомендувало перевести школи на дистанційне навчання в семи областях
Джерело:  online.ua

27 січня Міністерство освіти і науки України направило терміновий лист керівникам навчальних закладів Одеської, Миколаївської, Кіровоградської, Полтавської, Сумської, Черкаської та Чернігівської областей. У ньому відомство рекомендувало перевести школи на дистанційне навчання в період ускладнення погодних умов. Крім того, всім обласним департаментам освіти і науки, установам вищої освіти, підприємствам, установам і організаціям, що належать до сфери управління Міносвіти, рекомендували вжити додаткових заходів щодо попередження переохолодження учнів в період негоди. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пост пресслужби міністерства в Facebook.

"У терміновому листі МОН № 1/9-34 від 27.01.2021 за результатами позачергового засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій у зв'язку з різким погіршенням погодних умов Міністерство освіти і науки України рекомендує керівникам навчальних закладів Одеської, Миколаївської, Кіровоградській, Полтавській, Сумській, Черкаській та Чернігівській областей в період ускладнення погодних умов бути готовими до прийняття рішення по організації освітнього процесу в дистанційній формі (без відвідування навчальних закладів) ", - йдеться в повідомленні відомства.

У документі наголошується на необхідності керівникам навчальних закладів підготуватися організувати навчальний процес "на дому" і перевести функціональну підсистему навчання дітей дошкільного віку, учнів та студентів діям у надзвичайних ситуаціях в режим підвищеної готовності.

Важливо нагадати, що школярі України тільки в понеділок, 25 січня, повернулися за парти. У зв'язку з дією січневого локдауна після зимових канікул учні вчилися дистанційно.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Україну накриють снігопади. 28 січня снігом засипле Київ, Черкаси, Чернігів та Кропивницького. Рятувальники попереджають, що в Одеській і Миколаївській областях випаде дуже багато снігу, при цьому снігопад буде супроводжуватися хуртовинами та сніговими заметами - там встановлений III рівень небезпеки, червоний. Погіршення погоди також очікується в Кіровоградській, Черкаській, Полтавській, Сумській та Чернігівській областях.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?