Морози до 20 градусів: в Україну йде справжня зима
Категорія
Україна
Дата публікації

Морози до 20 градусів: в Україну йде справжня зима

Морози до 20 градусів: в Україну йде справжня зима
Джерело:  online.ua

В Україну йде справжня зима, яка охопить практично всю країну вже в кінці цього тижня. У найближчі дні по території країни температура повітря в денний час почне опускатися до мінусових значень, а вночі очікуються морози до -20°С. Пік похолодання очікується з 14 по 19 січня. До того моменту майже всюди випаде сніг. Якою буде погода на старий Новий рік і Водохреще, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Украгідрометцентр і прогноз синоптика Наталії Діденко.

У понеділок і у вівторок, 11 і 12 січня, морозів і снігопадів ще не буде. Вдень температура повітря знизиться до -1°С, а вночі похолодає до -4 ...- 7°С.

У середу, 13 січня, майже у всіх містах України випаде сніг. Стовпчики термометрів у денний час опустяться до -2 ...- 5°С, вночі до - 7°С.

У четвер, 14 січня, на півночі, заході і в центрі України, в тому числі і в Києві, встановляться морози до -14°С. Похолодання супроводжуватиметься снігом.

У п'ятницю, 15 січня, синоптична ситуація практично не зміниться. Вдень і вночі будуть триматися морози -12 ...- 14°С.

"Пік похолодання очікується з 14 по 19 січня. У нічні години ймовірно в -14-20 градусів", - попередила синоптик Наталія Діденко, яка нагадала, що похолодання взимку до -15 ° С - це нормально.

До речі, справжня зима вже прийшла в Україну з боку Карпат. Напередодні на горі Піп Іван днем рятувальники зафіксували 15 градусів морозу, а Чорногорський хребет завалило снігом.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що погода в столиці України в минулому році була найтеплішою за останні півтора століття.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?