Морози повертаються: погода в Україні різко погіршиться
Категорія
Україна
Дата публікації

Морози повертаються: погода в Україні різко погіршиться

Морози повертаються: погода в Україні різко погіршиться
Джерело:  online.ua

З 5-6 лютого в Україні різко погіршиться погода. За прогнозом, весняне тепло зміниться зимовими морозами, які будуть супроводжуватися снігом. На початку тижня поряд з плюсовою температурою повітря вируватиме штормовий вітер. Точний прогноз погоди на найближчі дні повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Укргідрометцентр.

У понеділок, 3 лютого, майже у всіх областях пройде дощ. Вдень і вночі стовпчики термометрів будуть триматися на плюсових значеннях +3...+7°С. Тільки в центрі і на півночі України буде сухо, але вітряно.

У вівторок, 4 лютого, синоптична ситуація практично не зміниться. У західних областях до дощу приєднатися мокрий сніг, але температура повітря, як і раніше, залишиться плюсовою.

У середу, 5 лютого, стовпчики термометрів почнуть знижуватися. Вночі температура повітря впаде до мінусових значень -1...-3°С, а вдень наблизиться до нуля.

У четвер, 6 лютого, похолодає і вдень до -2...-5°С. На сході України випаде сніг, в решті регіонів буде сухо і сонячно.

Важливо відзначити, що Держслужба з надзвичайних ситуацій зробила штормове попередження. Рятувальники попередили про сильні пориви вітру і сніголавинну небезпеку в Україні.

"За прогнозами Укргідрометцентру, вдень 2 лютого в західних, Вінницькій та Житомирській областях пориви вітру 15-20 м/с, в Карпатах 25 м/с (І рівень небезпеки, жовтий). В зв'язку зі снігопадами і хуртовинами 2 лютого на високогір'ї Закарпатської області та в горах Івано-Франківської області зберігається значна сніголавинна небезпека (3 рівень)", - йдеться в повідомленні рятувальників.

Втім, за місячним прогнозом погоди Украгідрометцентра на лютий 2020 року серйозної зими в Україні не очікується. Синоптики не прогнозують серйозних заморозків. Середньомісячна температура очікується на рівні 0...-3°С. Місячна кількість опадів очікується на рівні 22-70 мм.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що харківський бабак Тимко передбачив, коли в Україну прийде весна. За його прогнозом, весна настане вже через шість тижнів - в середині березня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?