Морська авіація України провела навчання над Чорним морем – вражаюче відео
Категорія
Україна
Дата публікації

Морська авіація України провела навчання над Чорним морем – вражаюче відео

Морська авіація України провела навчання над Чорним морем – вражаюче відео
Джерело:  online.ua

Морська авіація Збройних Сил України провела у Миколаївській області льотно-тактичні навчання з відпрацювання сценаріїв застосування підрозділів морської авіаційної бригади для знищення підводних човнів та для забезпечення дій військ ВМС.

Як повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт Міноборони, до навчань було залучено особовий склад бригади, вертольоти Мі-14 та Ка-27, а також літаки Ан-26.

Перше завдання виконали підрозділи батальйону зв’язку та радіотехнічного забезпечення. Вони вийшли в район розгортання за сигналом «Тривога» та підготували позабазовий аеродром до приймання авіатехніки. Тилові служби, зі свого боку, розгорнули повноцінний польовий табір з командним пунктом, місцями для харчування та відпочинку військових.

Упродовж навчань, які тривали тиждень, екіпажі вертольотів та літаків вдосконалили свою льотну підготовку, відпрацювали елементи пошуку та надання невідкладної допомоги постраждалим та евакуацію.

Кульмінацією проведення військових навчань став пошук і відстеження морськими авіаторами підводного човна противника з подальшим нанесенням бомбового й торпедного ударів.

В ході проведення повітряної розвідки екіпаж вертольота Ка-27 виявив місцеперебування умовного ворога, після чого за допомогою орієнтирної морської авіаційної бомби позначив зону для нанесення удару. До мису Аджияск висунулась група передових авіаційних навідників, які відпрацювали елементи цілевказування і коригування вогню. В результаті екіпажі протичовнових вертольотів та літака Ан-26 успішно знищили умовного противника.

Нагадаємо, що не так давно спецпризначенці ВСУ відпрацювали десантування в Європі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?