Москаль пояснив своє невдоволення Гройсманом та "помахав рукою"
Категорія
Політика
Дата публікації

Москаль пояснив своє невдоволення Гройсманом та "помахав рукою"

Москаль пояснив своє невдоволення Гройсманом та "помахав рукою"

Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль прокоментував свою останню заяву, в якій висловив невдоволення прем'єр-міністру України Володимиру Гройсману некомпетентністю окремих центральних структур і попросив про звільнення.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт Геннадія Москаля.
У своїй новій заяві губернатор Закарпатської області розповів, що голова Закарпатської митниці Володимир Колесников в середині 2000-х працював заступником начальника УБОЗ в Донецькій області, і в 2005 році особисто прийняв заяву від бізнесмена Бориса Пінчука про факти вимагання з боку Бориса Колесникова і замах на вбивство з пістолета системи "ТТ".
"Після призначення на посаду першого заступника Генерального прокурора України Ріната Кузьміна Володимир Колесников зазнав переслідувань. Проти нього завели декілька кримінальних справ, а потім звільнили з органів внутрішніх справ. У Генеральній прокуратурі було створено спеціальну групу, яка займалася справами Колесникова і щодня доповідала про свою роботу Кузьміну", - йдеться в повідомленні.
За словами Геннадія Москаля, на Колесникова з боку Генеральної прокуратури України чинився тиск з метою отримання компромату на главу Міністерства внутрішніх справ Юрія Луценка, першого заступника глави МВС Олександра Бондаренка, заступника Генпрокурора України Віктора Шокіна, секретаря РНБОУ Петра Порошенка і самого Москаля.
"Ніяких свідчень Колесников не дав, хоча кожен день був на слідчих діях в ГПУ, які велися під психологічним пресингом", - розповів Москаль.
"Сьогодні Колесникова знімають з посади начальника Закарпатської митниці не за роботу, а за політичні торги між народним депутатом України Віталієм Хомутинником, його "правою рукою" Володимиром Скоробагачем і прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом", - заявив голова Закарпатської ОДА.
Як вважає Геннадій Москаль, "ціна питання - збереження на посаді голови ДФС Романа Насірова, контроль над Закарпатською митницею і розстановка тут своїх керівних кадрів, а також контроль над Закарпатською областю".
"Це своєрідна плата за підтримку кандидатури Гройсмана у Верховній Раді на посаду прем'єр-міністра, а також за наступні позитивні голосування за урядові законопроекти", - розповів губернатор Закарпатської області.
Також Москаль заявив, що вважає неможливим своє перебування на посаді в таких умовах, оскільки "область вже проходила експеримент, коли її віддали на відкуп клану Балог нібито за політичну підтримку. Чим це закінчилося, всі добре пам'ятають. Але не всі роблять висновки".
"Повідомляю, що з 7 травня йду у відпустку і повернуся на посаду тільки тоді, коли на посаду начальника Закарпатської митниці повернуть Колесникова, і коли в Києві перестануть розглядати Закарпаття як полігон для політичних торгів і експериментів", - резюмував Москаль.
Як повідомляв ONLINE.UA, Володимир Гройсман різко відповів на заяву Москаля і заявив про те, що ніхто не сміє розмовляти з ним мовою ультиматумів

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?