Москалькова повинна попросити Путіна помилувати Сенцова, - Геращенко
Категорія
Україна
Дата публікації

Москалькова повинна попросити Путіна помилувати Сенцова, - Геращенко

Москалькова повинна попросити Путіна помилувати Сенцова, - Геращенко
Джерело:  online.ua

Перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко заявила, що російська омбудсменка Тетяна Москалькова повинна звернутися до президента РФ Володимира Путіна з проханням негайно помилувати Олега Сенцова.

Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook, передає ONLINE.UA.

Геращенко підкреслила, що Москалькова забов'язана надати чесну інформацію про стан здоров‘я Олега Сенцова, "а не ті взаємовиключні сентенції про голодує/не голодує/набрав кг/ отримує вітаміни". Зазначається, що українська омбудсменка Людмила Денисова має інформацію, з якої можна зробити висновок, що Сенцова можуть годувати примусово.

"Й маємо просто ганебну відповідь Кремля, що вони не можуть помилувати Олега на прохання Янгланда, бо це не передбачено законодавством. Тобто, Савченко на прохання родичів вбитих журналістів можна було помилувати, а Олега ні!.... Вимагаємо від Москалькової в такому випадку звернутися до Путіна з проханням негайно помилувати Олега, стан якого критичний", - написала Геращенко.

Вона також додала, що тема заручників і політв‘язнів буде дуже звучати 28 червня у Страсбурзі, на сесії ПАРЄ. Українська делегація зараз до цього активно готується.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова заявила, що доступ української та російської омбудсменок до в’язнів повинен відбуватися синхронно і на принципах взаємності.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?