Москва визнала, що Північний потік-2 під загрозою остаточного зриву
Категорія
Світ
Дата публікації

Москва визнала, що Північний потік-2 під загрозою остаточного зриву

Москва визнала, що Північний потік-2 під загрозою остаточного зриву
Джерело:  online.ua

Керівництво російської компанії "Газпром" не виключило, що будівництво газогону "Північний потік 2" доведеться призупинити чи навіть скасувати. Причиною для того можуть стати обставини політичного характеру. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на російські медіа.

Відповідний прогноз міститься у меморандумі до нового розміщення бондів холдингу.

"Під час реалізації наших великих міжнародних проєктів, таких як "Турецький потік" і "Північний потік - 2", ми стикалися і продовжуємо стикатися з ризиками, пов'язаними зі зміною політичної ситуації в різних регіонах, що призводить до напруження між країнами та зміни позицій наших партнерів і регулювальних органів стосовно різних аспектів проєктів. У деяких випадках такі зміни можуть призвести до того, що реалізація проєкту стане неможливою або недоцільною, а значить, привести до призупинення або скасування проєкту", - наголосили у "Газпромі".

Відповідну позицію поділили напередодні у підрозділі "Газпром експорт", де вказали на політичний тиск Євросоюзу на інвестування в газовій галузі.

Нагадаємо, "Північний потік 2" опинився під тиском американських санкцій буквально на фінальній стадії будівництва. Російська сторона мала намір починати будівництво останнього сегменту у територіальних водах Данії.

Як повідомляв ONLINE.UA, в американському уряді затвердили ініціативу із введення санкцій проти російського судна, яке займалося будівництвом газогону "Північний потік 2". "Фортуна" працювала над вкладанням труб у Балтійському морі.

Передбачалося, що команда на борту судна "Фортуна" вже 15 січня розпочне будівництво неподалік від данських берегів. Утім, останнього моменту Данське енергетичне агентство відкликало офіційний дозвіл на проведення робіт.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?