США ввели санкції проти судна, яке добудовує Північний потік-2
Категорія
Світ
Дата публікації

США ввели санкції проти судна, яке добудовує Північний потік-2

США ввели санкції проти судна, яке добудовує Північний потік-2
Джерело:  online.ua

В американському уряді затвердили ініціативу із введення санкцій проти російського судна, яке займалося будівництвом газогону "Північний потік 2". "Фортуна" працювала над вкладанням труб у Балтійському морі. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Міністерство Фінансів Сполучених Штатів.

За оприлюдненими подробицями, тако санкції торкнулися компанії, яка володіє судном - "КВТ-Рус".

Напередодні німецькі медіа попередили про підготовку санкційного удару проти будівництва газогону.

Передбачалося, що команда на борту судна "Фортуна" вже 15 січня розпочне будівництво неподалік від данських берегів. Утім, останнього моменту Данське енергетичне агентство відкликало офіційний дозвіл на проведення робіт.

Влада скандинавської країни пояснювала тоді, що необхідно перевірити технічний стан судів.

Останні відомості порталу Vesselfinder, який реєструє рух судів морем, вказували на присутність "Фортуни" ввечері 19 січня у водах Балтійського моря — на північ від берегів Німеччини та на південь від острова Зеландія.

Нагадаємо, будівництво "Північного потоку 2" потрапило під американські санкції під час будування останнього сегменту. Санкційний тиск підтримали також в Україні та багатьох країнах Євросоюзу, хоча головні лобісти проєкту в Німеччині здебільшого позиції не змінили.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Німеччині раптово заблокували будівництво російського газопроводу "Північний потік-2", по якому Москва збирається постачати газ в Європу в обхід України. Німецькі екологічні організації оскаржили виданий Федеральним відомством з питань судноплавства і гідрографії дозвіл на продовження будівництва трубопроводу в водах ФРН від 15 січня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?