Москва жорстко відповіла Україні на висилку російських дипломатів
Категорія
Політика
Дата публікації

Москва жорстко відповіла Україні на висилку російських дипломатів

Москва жорстко відповіла Україні на висилку російських дипломатів
Джерело:  online.ua

Росія прийняла рішення вислати 13 українських дипломатів у відповідь на дипломатичний бойкот, до якого приєдналася Україна - вони повинні покинути РФ протягом 48 часов. За традицією, Москва в своїй відповіді діяла підло, так як вирішила видворити дипломатів України з тих міст, де відбувається більшість судилищ над українськими політв'язнями.

Про це повідомила перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко на своїй сторінці в соцмережі, передає ONLINE.UA.

Читайте також: Дипломатичний бойкот Росії: ще одна країна вислала російського дипломата

Вона зазначила, що більшість українських дипломатів висилаються з Москви і Ростова, в тюрмах яких перебувають українці. Родичі політв'язнів дуже хвилюються з цього приводу, так як тепер українське консульство не зможе в повну силу працювати по захисту українських громадян.

Геращенко пообіцяла зробити все можливе, щоб українські дипломати могли підтримувати українських політв'язнів в Росії.

"Так, навантаження і тиск на наших консулів, які залишаються працювати в Мордорі, збільшиться, але вони усвідомлюють свою відповідальність і високу місію. Вони і надалі в повному обсязі виконуватимуть свої обов'язки, домагатимуться доступу до в'язниць, будуть на судах", - написала Геращенко.

Також вона планує звернутися до посольств країн ЄС і G7 з проханням про солідарність. Геращенко проситиме європейських дипломатів відвідувати всі суди над українцями в Росії.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в Кремлі анонсували масштабну відповідь на дипломатичний бойкот Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?