Москва звільняє генералів через невдачі на Донбасі — британська розвідка
Категорія
Світ
Дата публікації

Москва звільняє генералів через невдачі на Донбасі — британська розвідка

Москва звільняє генералів через невдачі на Донбасі — британська розвідка
Джерело:  online.ua

Кількість відставок російських генералів у 2023 році значно збільшиться, оскільки армії не вдається досягти поставлених перед нею цілей на території Донбасу.

Джерело: Міністерство оборони Великої Британії

В РФ звільняють генералів через невдачі на Донбасі

Згідно з повідомленнями в російських соціальних мережах, можливо, що генерал-полковника Рустама Мурадава було звільнено з посади командувача Східної групи військ (СГВ) в Україні Міноборони Росії.

За інформацією британської розвідки, СГВ, яким командував Мурадов, нещодавно зазнав значних втрат у боях за місто Вугледар на Донеччині, оскільки його атаки були погано сплановані і не призвели до захоплення міста. Ці операції викликали різку критику серед різних російських коментаторів, включаючи власні війська Мурадова.
Мурадова було призначено на посаду командувача СГВ після невдалої спроби атаки на Київ з північного заходу під час початку повномасштабного вторгнення.

На даний момент він є найвищим російським військовим, звільненим у 2023 році, але, ймовірно, їх буде більше, оскільки Росія, як і раніше, не може досягти своїх цілей на Донбасі, - зазначають у Міноборони Британії.

 Що відомо про ситуацію на Донбасі

Минулої доби жертвами російських обстрілів на Донеччині стали п'ятеро людей, ще дев'ятеро постраждали. Про це 6 квітня повідомив голова обласної військової адміністрації Павло Кириленко.

За 5 квітня росіяни вбили п'ятьох жителів Донеччини: двох в Олексієво-Дружківці, двох у Бахмуті та одного в Сергіївці. Ще дев'ять осіб в області отримали поранення, - уточнив він.

Усього з початку воєнного вторгнення РФ у Донецькій області загинули 1459 цивільних та 3359 отримали поранення. Ці цифри не враховують Маріуполь та Волноваху, де нині неможливо встановити точну кількість жертв.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?