РФ вперше за рік визнала втрату корабля "Саратов" у порту Бердянська — відео
Категорія
Україна
Дата публікації

РФ вперше за рік визнала втрату корабля "Саратов" у порту Бердянська — відео

РФ вперше за рік визнала втрату корабля "Саратов" у порту Бердянська — відео
Джерело:  online.ua

У Чорноморському флоті РФ вперше офіційно визнали втрату великого десантного корабля "Саратов", який був знищений рік тому 24 березня. ЗСУ ударили ракетами в порт окупованого Бердянська.

Джерело: Валерій Залужний, росЗМІ

Річниця знищення російського корабля "Саратов"

Сьогодні виповнюється рівно рік з того моменту, як українські військові завдали ракетного удару по базі окупантів у морському порту тимчасово окупованого Бердянська.

Тоді було знищено одного з флагманів флоту РФ - "Саратов", ще 4 кораблі було пошкоджено.

Під час відкриття в Севастополі памʼятної дошки загиблим морякам бригади десантних кораблів Меньков заявив про втрату ВДК "Саратов", а також визнав втрати серед моряків десантних кораблів "Цезар Куніков" та "Новочеркаськ". Ці кораблі рік тому були пошкоджені разом із ВДК "Орськ". Всі вони були в групі з "Саратовом".

Як ЗСУ знищили корабель РФ рік тому

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний з цієї нагоди показав відео знищення «Саратова».

Великі десантні кораблі "Орськ", "Цезарь Кунніков", "Новочеркаськ" отримали пошкодження, "Саратов" було знищено, - розповів він.

Залужний зазначив, що міф про "невразливість російського флоту" зруйновано влучними ударами ЗСУ.

Це ще раз довело неспростовний факт: на українській землі ворог не знатиме спокою: ні на суші, ні на воді, - констатував він.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?