МОЗ нагадав, що робити при появі симптомів коронавіруса
Категорія
Україна
Дата публікації

МОЗ нагадав, що робити при появі симптомів коронавіруса

МОЗ нагадав, що робити при появі симптомів коронавіруса
Джерело:  online.ua

Ситуація з коронавірусом в Україні стрімко погіршується - щодня в країні підтверджують COVID-19 майже у 4 тисяч людей. За прогнозом МОЗ і ВООЗ, кількість хворих з приходом осені і сезону грипу буде тільки рости. Тому глава МОЗ 5 жовтня нагадав українцям, що робити при появі симптомів коронавіруса. Як проводять тести, в якому випадку госпіталізують пацієнтів і куди потрібно звертатися, якщо медичні працівники порушують стандарт надання допомоги при COVID-19, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу МОЗ.

Що робити, якщо з'явилися симптоми коронавируса - рекомендації МОЗ:

  • У разі появи симптомів коронавірусной хвороби необхідно звернутися до сімейного лікаря, який оцінить стан і симптоми пацієнта.

  • Якщо буде необхідно, лікар відправить до пацієнта мобільну бригаду, яка зробить забір матеріалу для ПЛР-тесту. Бригади в повному обсязі фінансуються НСЗУ і забезпечені всім необхідним.

  • Залежно від отриманих результатів тестування і стану пацієнта сімейний лікар визначає необхідність його госпіталізації або самоізоляції.

  • При наявності високої температури вище 38 градусів і утрудненого дихання необхідно негайно телефонувати за номером 103.

Якщо ж терапевти або сімейні лікарі, як сказав Степанов, відправляють пацієнта "в подорож в приватні лабораторії" для здачі тесту на коронавірус, то потрібно звертатися зі скаргою на гарячу лінію Міністерства охорони здоров'я або в місцеві органи охорони здоров'я. Це допоможе своєчасно реагувати на подібні випадки для збереження здоров'я пацієнтів.

Нагадаємо, 5 жовтня в Україні зафіксували 3774 нових випадків зараження короанвірусом. Загальна кількість хворих COVID-19 налічує вже 230 236 осіб, з них 4430 пацієнтів померли через ускладнення, спровокованих коронавірусною хворобою. Вже 101252 українців змогли перемогти коронавірус, 124554 людей продовжують хворіти. У світі захворіли COVID-19 вже більше 35,4 млн осіб, з них 249 тисяч нових випадків захворювання підтверджені за останню добу. Більше кількість хворих зростає в США, Індії, Франції та Росії, яка обійшла Бразилію у світовій статистиці по щоденному приросту хворих. За останню добу в РФ виявлено 10,5 тисячі нових випадків COVID-19. Україна у світовій статистиці по захворюваності на коронавірус знаходиться на 25-му місці, серед країн Європи - на 7 місці.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що глава МОЗ Максим Степанов відреагував на ситуацію з коронавірусом в Україні. Він зазначив, що поки вона не критична, але вже на цьому тижні щоденний приріст хворих COVID-19 почне перевищувати показник в 5 тисяч. Міністр закликав українців переглянути своє ставлення до коронавірусних правил, щоб не було зростання заражень і перегляду умов адаптивного карантину, який сьогодні діє в країні. Він попередив, що вже скоро в країні можуть закінчитися лікарі і койко-місця в лікарнях, якщо число хворих буде стрімко рости.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?