МОЗ назвало причини низьких показників щодо коронавірусу на Новий рік
Категорія
Україна
Дата публікації

МОЗ назвало причини низьких показників щодо коронавірусу на Новий рік

МОЗ назвало причини низьких показників щодо коронавірусу на Новий рік
Джерело:  online.ua

На новорічні свята українські медики провели набагато меншу кількість тестувань на COVID-19 у порівнянні зі звичайним режимом, стверджує Міністерство охорони здоров'я. Саме цим голова відомства Максим Степанов пояснив знижену кількість нових добових випадків. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на брифінг посадовця.

За його словами, йдеться про період з 28 грудня до 3 січня. Тоді провели 174 тисячі тестувань, що на 27 тисяч менше кількості у попередній до цього тиждень.

"Було виявлено 47 877 випадків захворюваності на коронавірусну хворобу. Позаминулого тижня ця цифра складала 59 381. Так ми влаштовані, українці, що дуже часто не хочемо на вихідні або на свята звертатися за медичною допомогою або до лікарів. Постійно починаємо думати, що їм теж потрібно відпочити", - пояснив міністр.

Степанов зауважив, що водночас у лікарні прийняли понад 12 тисяч хворих. Цей показник також виявився меншим за позаминулий тиждень, коли шпиталювали майже 16 тисяч.

Станом на 4 січня у медичних закладах на лікуванні знаходяться майже 23 тисячі пацієнтів. вони отримують усю необхідну допомогу.

Нагадаємо, за підсумками доби 3 січня коронавірус виявили у 4 158 осіб. Загальна кількість випадків зросла до 1 078 251.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Польщі кілька днів тому стартувала вакцинація від коронавірусу. На першому етапі повинні були вакцинувати медиків і медичних працівників, але першими щеплення отримали знаменитості та політики. Їм позачергово провели імунізацію, що викликало обурення серед поляків і чиновників. Зокрема, прем’єр-міністр Матеуш Моравецький назвав позачергову вакцинацію зірок і політиків справжнім скандалом, а в МОЗ Польщі анонсували розслідування, яке розпочнеться 4 січня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?