МОЗ назвало терміни виходу з самоізоляції після COVID-19
Категорія
Україна
Дата публікації

МОЗ назвало терміни виходу з самоізоляції після COVID-19

МОЗ назвало терміни виходу з самоізоляції після COVID-19
Джерело:  online.ua

Головний державний санітарний лікар Ігор Кузін пояснив, коли можна закінчувати самоізоляцію після хвороби на коронавірус.

Джерело: брифінг Ігоря Кузіна

Терміни виходу з самоізоляції після COVID-19

Ігор Кузін розповів, що людина яка хворіла на коронавірус, може вийти з самоізоляції, якщо в неї відсутні симптоми протягом 3 днів. Рахувати потрібно з 10-го дня їхньої появи.

Якщо пацієнт не має симптомів хвороби, а результат тестування виявився позитивним, то самоізоляцію варто завершувати із дотриманням тієї ж норми, - повідомив санлікар.

Це означає, що від появи перших симптомів коронавірусу або першого позитивного тесту має пройти 10 днів.

Антибіотики при коронавірусі

Також у МОЗ нагадали, що у жодному разі при діагностуванні коронавірусної хвороби не можна самостійно приймати антибіотики.

По-перше, антибіотики діють лише на бактерії, а COVID-19 має вірусне походження. Вони також не лікують COVID-19, а тільки можуть погіршити стан пацієнта.

Антибіотики можуть призначити лише за наявності лабораторно підтвердженої супутньої бактеріальної інфекції або при обґрунтованій підозрі на неї. Рішення про застосування антибіотиків ухвалює виключно лікар.

Україна на 21 місці у світі за кількістю нових випадків COVID-19

За даними статистичного ресурсу Worldometers, станом на 3 лютого за кількістю нових випадків COVID-19 Україна посіла 21 місце у світі та 13 — серед країн Європи.

Також Україна на 14 місці серед країн світу за кількістю нових летальних випадків від COVID-19 і на 6 — серед європейських країн.

Сьогодні в Україні побили черговий антирекорд з кількості випадків захворювання на коронавірус. Виявлено 43 778 нових випадків COVID-19 станом на 4 лютого. Зокрема, захворіла 4 381 дитина та 873 медпрацівники.

За весь час пандемії в Україні захворіло – 4 213 675 осіб, одужало – 3 660 351 особа, летальних випадків – 100 983, проведено ПЛР-тестувань – 18 404 417. Вакциновано 35,2% населення.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?