В НАН прогнозують наближення піку захворюванності на COVID-19 в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

В НАН прогнозують наближення піку захворюванності на COVID-19 в Україні

В НАН прогнозують наближення піку захворюванності на COVID-19 в Україні
Джерело:  online.ua

Фахівці з НАН прогнозують, що пік захворюванності на COVID-19 в Україні може прийтись на п’ятницю та суботу, 4-5 лютого.

Джерело: "Україна 24"

В Україні прогнозують зростання кількості хворих на COVID-19 

За словами заступника директора з наукової роботи Інституту проблем математичних машин та систем Національної академії наук України Ігора Бровченка, під час піку епідемії за добу в Україні можуть виявляти близько 50 тис нових хворих. Похибка складає приблизно 5 тис чоловік.

Експерт повідомив, що максимальний проміжок часу, через який в Україні може наступити пік захворюванності - 2-3 тижні.

Нам варто чекати пікового періоду протягом наступного тижня... А ось скільки буде реально виявлених – тут сказати значно важче, - зазначив Бровченко.

Прогнози фахівців з НАН підтверджує очільник МОЗ Віктор Ляшко.

Чергова хвиля, яка розпочалася з другої половини грудня 21-го року з 900 тисяч випадків на добу – за місяць досягла не прогнозованих до цього близько 4 мільйонів випадків. На жаль, ця хвиля два тижні тому прийшла і в Україну. Кількість нових випадків протягом останніх 2 тижнів подвоюється щотижня, також зростає і частка позитивних результатів лабораторних досліджень, - повідомив Ляшко.

Глава МОЗ додав, що попре двократне зростання кількості нових хворих за останній тиждень, кількість госпіталізованих до лікарень зросла лише на третину.

Фото - facebook.com/moz.ukr

За оцінками Міністерства охорони здоров’я, в найближчі тижні Україна вийде на пікові значення захворюваності на COVID-19. Кількість випадків інфікування очікується на рівні 40-60 тисяч осіб на добу. Ці цифри вдвічі вищі за пікові значення минулої хвилі. При цьому, завдяки вакцинації, ми очікуємо на третину менше померлих, ніж на піку минулої хвилі, - зазначив Ляшко.

Ситуація з COVID-19 в Україні

За минулу добу в Україні зафіксували 24 тис 508 нових випадків захворюванності на COVID-19. Серед нових хворих 3 тис 378 дітей та 444 медпрацівники.

За добу від ускладнень, викликаних коронавірусною інфекцією, померли 94 людини. За весь час епідемії в Україні кількість померлих складає 100 тис 125 осіб.

До лікарень із підозрою на COVID-19 за минулу добу доправили 3 тис 692 людини.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?