МОЗ оголосило про новий підхід у тестуванні на коронавірус
Категорія
Україна
Дата публікації

МОЗ оголосило про новий підхід у тестуванні на коронавірус

МОЗ оголосило про новий підхід у тестуванні на коронавірус
Джерело:  online.ua

У Міністерстві охорони здоров'я підтвердили зменшення кількості людей, які проходять тестування на коронавірус. Міністр Максим Степанов наголосив, у відомстві планують змінити підхід до проведення тестів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на брифінг посадовця у понеділок, 14 грудня.

За його словами, йдеться про зміну алгоритму перевірки, що дозволить розширити діагностику населення.

"Ми одразу, щойно побачили зменшення цієї кількості звернень, змінили підходи до тестування. Зараз в нас потрібно тестувати всіх людей, які мають будь-які ознаки респіраторного захворювання. Також ми додали експрес-тести, тести на антиген, значно розширили потужності наших лабораторій", - пояснив Степанов.

Він стверджує, що таке рішення розширить перелік людей, які отримують доступ до тестування. Держава забезпечить їх безкоштовною перевіркою на наявність вірусу.

Нагадаємо, станом на ранок 14 грудня в Україні виявили 900 666 випадків коронавірусу. За підсумками попередньої доби 6 451 діагноз COVID-19, що удвічі менше за добову кількість хворих упродовж останніх тижнів.

Також відомо, що за минулу добу кількість тестів по Україні сягнула лише 25 тисяч, з них ПЛР методом понад 20 тисяч, а близько 5 тисячі ІФА. Ще на початку грудня цей показник сягав майже 70 тисяч.

Нещодавно у МОЗ навіть заявляли про стабілізацію ситуації з епідемією.

Як повідомляв ONLINE.UA, ПЛР-тестування може показати наявність коронавірусу COVID-19 лише у 40% пацієнтів, стверджує професор кафедри інфекційних хвороб Харківського національного медичного університету Андрій Бондаренко. Він пояснив, як саме функціонує тестування за біоматеріалом з носогорла.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?