Український вчений назвав серйозну ваду ПЛР-тесту на коронавірус
Категорія
Україна
Дата публікації

Український вчений назвав серйозну ваду ПЛР-тесту на коронавірус

Український вчений назвав серйозну ваду ПЛР-тесту на коронавірус
Джерело:  Укрінформ

ПЛР-тестування може показати наявність коронавірусу COVID-19 лише у 40% пацієнтів, стверджує професор кафедри інфекційних хвороб Харківського національного медичного університету Андрій Бондаренко. Він пояснив, як саме функціонує тестування за біоматеріалом з носогорла. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.

За словами експерта, після 5 діб наявності вірусу у цій частині організму вже немає.

"ПЛР-тест – дуже чутливий і специфічний. Матеріал для нього береться з носа та горла, де вірус є перші 5 днів. Потім вірус опускається нижче. Для того, щоб стовідсотково підтвердити діагноз, потрібен вже бронхіальний секрет. Вже доведено, що за біоматеріалом з носоглотки підтвердити наявність вірусу можна лише в 40% інфікованих. Власне, тому за останніми наказами МОЗ лікарі мають право ставити діагноз за клінічною картиною без підтвердження ПЛР-методом", - пояснив Бондаренко.

Нагадаємо, станом на ранок 10 грудня по всій Україні вже встановили 858 714 діагнозів коронавірусу COVID-19, за попередню добу виявили 13 371.

Наразі вся Україна знаходиться в режимі обмежень за сценарієм "помаранчевої зони". З 8 до 24 січня уряд затвердив введення повноцінного жорсткого карантину, відмовившись напередодні від локдауну на святковий період.

Як повідомляв ONLINE.UA, український прем’єр Денис Шмигаль відкинув необхідність організовувати мобільні госпіталі. Подібні ініціативи впроваджували в окремих західних країнах, наприклад, Великій Британії чи Німеччині. За його словами, відповідні функції нормально виконують лікарні.

Він нагадав, система охорони здоров’я розгорнула 62 тисяч ліжок по всій країні. У сусідній Польщі, як стверджує прем’єр, оперують лише 30 тисячами, тож в Україні "стоять пусті медичні заклади з ліжками, де можна розміщувати людей".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?