МОЗ оголосило про покращення ситуації з коронавірусом і назвало причини
Категорія
Україна
Дата публікації

МОЗ оголосило про покращення ситуації з коронавірусом і назвало причини

МОЗ оголосило про покращення ситуації з коронавірусом і назвало причини
Джерело:  online.ua

У Міністерстві охорони здоров'я заявили, що по всій Україні відбулося зниження рівня захворюваності на коронавірус. Очільник відомства Максим Степанов стверджує, це прямо пов'язано із карантином вихідного дня. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на брифінг посадовця у понеділок, 7 грудня.

За його словами, показник за 30 листопада - 6 грудня скоротився на 7,5 тисячі у порівнянні з попереднім тижнем.

"За попередній тиждень захворіли 89,322 тисячі осіб. Починаючи з кінця серпня, ми вперше отримали скорочення кількості захворілих в порівнянні з попереднім тижнем. З 23 по 29 листопада було 96,936 тисячі хворих, за тиждень з 30 листопада по 6 грудня - 89,322 тисячі хворих, що майже на 7,5 тисяч менше", - пояснив Степанов.

Він додав, загальна кількість тестувань сягнула 279 тисяч, показник вже тримається тижнями.

"За тиждень госпіталізовано 10,1 тисячі осіб, минулого тижня - 11,606 тисяч осіб, тобто на 1,5 тисячі осіб менше. Причиною стало виконання протиепідемічних заходів. Це ще одне підтвердження того, що карантин вихідного дня спрацював, і це ми бачимо за цифрами. Так, ми не отримали максимальний ефект (зниження кількості хворих на 20% - ред.), але ми отримали скорочення динаміки", - резюмував міністр.

Станом на ранок 7 грудня по Україні встановлено 821 947 діагнозів коронавірусу, за попередню добу виявлено нових 8 641.

Як повідомляв ONLINE.UA, вакцина від коронавірусу в Україну надійде навесні 2021 року, але є певні проблеми, через які буде неможливо відразу почати масову вакцинацію. На імунізацію українці можуть розраховувати тільки в середині наступного року. Саме за цей час встигнуть підготувати всю необхідну інфраструктуру для вакцинації.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?