В РНБО назвали терміни початку вакцинації від коронавіруса в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

В РНБО назвали терміни початку вакцинації від коронавіруса в Україні

В РНБО назвали терміни початку вакцинації від коронавіруса в Україні
Джерело:  online.ua

Вакцина від коронавіруса в Україну надійде навесні 2021 року, але є певні проблеми, через які буде неможливо відразу почати масову вакцинацію. На імунізацію українці можуть розраховувати тільки в середині наступного року. Саме за цей час встигнуть підготувати всю необхідну інфраструктуру для вакцинації. Такий прогноз зробив глава комісії з біобезпеки та біологічного захисту при Раді нацбезпеки і оборони України, академік НАНУ Сергій Комісаренко в ефірі українського телеканалу, передає ONLINE.UA.

"Головне - не проблема вакцини, а проблема вакцинації. Тобто потрібно підготувати всю інфраструктуру, логістику, для того, щоб її провести правильно. Думаю, в Україні вакцина в тих кількостях, про які можна говорити, з'явиться на початку другого кварталу наступного року. Але масова вакцинація буде проведена в середині наступного року, якщо Україна зробить те, що потрібно зробити ", - заявив Комісаренко.

Представник РНБО вважає важливим, щоб вакцини від коронавіруса була для всіх українців безкоштовною. Але все, за його словами, буде залежати від державних органів, так як Україна не зможе повністю весь необхідний обсяг отримати безкоштовно від міжнародних партнерів - частину вакцин доведеться купувати.

Про те, що вакцина від коронавіруса надійде в Україну до кінця березня наступного року раніше повідомляв і міністр охорони здоров'я Максим Степанов. За його словами, перша партія вакцини буде складатися з 8 млн доз препарату, які будуть спрямовані на вакцинацію українців з груп ризику. Важливо розуміти, що це буде безкоштовна вакцина, яку Україна отримає за рахунок фінансової підтримки з боку міжнародних партнерів і урядів інших країн в рамках глобального механізму Всесвітньої організації охорони здоров'я COVAX.

Глава МОЗ уточнював, що зараз знаходиться на фінальній стадії підписання документів з іншими виробниками вакцин, які вже закінчили третю стадію клінічних випробувань. Серед них, зазначив Степанов, є компанія Pfizer, вакцину якої українська влада розраховує отримати вже з другого кварталу наступного року.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Україні можуть вже в перші числа січня ввести локдаун, але не з такими жорсткими обмеженнями, як діяли навесні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?