МОЗ описало три сценарії розвитку подій в Україні під час пандемії
Категорія
Україна
Дата публікації

МОЗ описало три сценарії розвитку подій в Україні під час пандемії

МОЗ описало три сценарії розвитку подій в Україні під час пандемії
Джерело:  online.ua

Головний санлікар України Ігор Кузін повідомив про три сценарії, до яких готуються у МОЗ в умовах поширення захворюванності на COVID-19.

Джерело: "Фокус"

Як в Україні буде проходити вакцинація від COVID-19

Зокрема, Кузін повідомив, що у США проходять клінічні випробування універсальної вакцини від COVID-19.

Вони проаналізували ті варіанти коронавірусу, які були, і знайшли фрагменти, які є незмінними і можуть викликати імунну відповідь, якщо стануть елементом вакцини. Тому весь світ може перейти до використання такої вакцини з досить тривалим періодом ефективності, - заявив Кузін.

Він також припустив, що українцям у разі появи такої вакцини доведеться проходити щеплення раз на 2 роки.

Другий напрямок, про який можна сказати, - це використання варіанту специфічних бустерів. Іншими словами, коли ми розуміємо, що Україні загрожує конкретний штам, наприклад, той же "Омікрон", то використовуємо омікроноспецифічний бустер. Це ситуативне рішення, воно теж непогане, - зазначив головний санлікар.

Кузін зазначив, що розробка такої бустерної вакцини може зайняти багато часу.

За його словами, третій сценарій передбачає включення вакцини від COVID-19 у якості компонента вакцини від грипу.

Фото - Flickr.com

Зараз у нас є трикомпонентні і чотирикомпонентні вакцини проти грипу. Як варіант, туди буде додаватися ще й коронавірусний компонент. Але зараз важко спрогнозувати, яка конкретна тактика буде обрана, все залежить від результатів наукових досліджень, - підкреслив Кузін.

МОЗ скоротив терміни лікування від COVID-19

Зокрема, на сайті МОЗ повідомляється, що терміни амбулаторно-поліклінічного та стаціонарного лікування з моменту появи перших симптомів COVID-19 скорочено з 10 до 5 днів.

Це дозволяє через 5 днів після появи перших симптомів хвороби або позитивного тесту на COVID-19 робити повторний тест.

У разі, якщо повторний тест виявився негативним, людині дозволяється завершити самоізоляцію.

Підтвердженим вважається випадок COVID-19 без симптомів, але підтверджений експрес-тестом на антиген. Основна умова - контакт з підтвердженим випадком COVID-19.

Окрім цього у зонах з найвищим "червоним" рівнем захворюванності на COVID-19 тепер будуть відслідковуватись лише контакти високого ризику інфікування і випадки важкого протікання хвороби.

Контакти високого рівня ризику включають в себе членів родини інфікованого, або осіб з груп ризику.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?