В Росії модифікували вакцину Супутник V для боротьби зі штамом Омікрон
Категорія
Світ
Дата публікації

В Росії модифікували вакцину Супутник V для боротьби зі штамом Омікрон

В Росії модифікували вакцину Супутник V для боротьби зі штамом Омікрон
Джерело:  online.ua

Спеціалісти з науково-дослідницького Центру імені Гамалії очікують, що перші дані щодо ефективності модифікованого препарату проти штаму Омікрон з’являться вже наступного тижня.

Джерело: "Інтерфакс"

В Росії модифікували вакцину Супутник V

За словами керівника центру, академіка РАН Олександра Гінцбурга, поки що рано говорити про ефективність вакцини Супутник V проти штаму Омікрон.

Такі конструкції в інституті створені, вони вже зібрані, і коли буде отримано відповідь на те питання, яке ми з вами зараз обговорюємо, природно, міністерство дасть дозвіл на певний обсяг доклінічних та клінічних досліджень, розповів Гінцбург.

На його думку, для визначення ефективності вакцини Супутник V проти штаму Омікрон необхідно провести ще низку досліджень.

Що не так з вакциною Супутник V

В США з листопада можуть в’їхати тільки люди, щеплені вакцинами від коронавірусу, схваленими Всесвітньою організацією охорони здоров’я або владою Сполучених Штатів.

Фото - wikimedia com

Вакциновані російською вакциною Супутник V" не зможуть перетнути кордон, адже вона не визнана в США.

Так, вакцину російського виробництва схвалили в 70 країнах з сумарним населенням понад 4 млрд осіб. Росіяни заявляли, що підтвердили безпеку та ефективність своєї вакцини в ході клінічних випробувань і реального використання.

У всьому світі було придбано близько 448 млн доз російської вакцини і тепер вакцинованим нею людям теж можуть закрити доступ на територію США, що може викликати ще більше критики російського препарату.

24 вересня російська делегація відмовилася від участі в осінній сесії ПАРЄ в Страсбурзі через те, що влада Франції не визнає вакцину "Спутник V" і у зв’язку з цим обмежує пересування депутатів. Представники РФ побачили в таких діях Франції дискримінацію.

16 вересня Всесвітня організація охорони здоров’я призупинила процес схвалення російської вакцини від коронавірусу "Супутник V". На одному із заводів, де виробляється препарат, було виявлено порушення.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?