Таїланд пом'якшив умови в’їзду для вакцинованих туристів
Категорія
Світ
Дата публікації

Таїланд пом'якшив умови в’їзду для вакцинованих туристів

Таїланд пом'якшив умови в’їзду для вакцинованих туристів
Джерело:  online.ua

Таїланд з перших чисел наступного місяця відмовиться від обов'язкового карантину для тих з туристів, які вакцинувалися перед прибуттям в країну. Країна намагається не тільки підвищити рівень імунізації, а й відродити сектор туризму, що зазнач істотного удару.

Джерело: Reuters

До регіонів, які будуть відкриті для вакцинованих, належать популярні туристичні райони Чіангмай, Пангнгга, Крабі, Хуахін, Паттайя і Чаам. Острови Пхукет і Самуї були успішно знову відкриті для вакцинованих людей з липня в рамках пілотних схем.

Країна дуже рада вітати іноземних гостей після майже 18 місяців строгих обмежень на кордоні, які сприяли колапсу туризму, ключового сектора, який залучив 40 мільйонів відвідувачів в 2019 році.

Влада також скоротять час карантину по всій країні для відвідувачів, що прибувають з 1 жовтня, скоротивши його вдвічі до семи днів для вакцинованих прибулих і до 10 днів для тих, хто не вакцинований.

Червоні зони

Це також ще більше послабить обмеження в 29 провінціях, що знаходяться в червоній зоні, включаючи Бангкок. Ситуація там, як запевняє влада, ретельно контролюється.

В регіонах, де згідно з останніми рішеннями влади передбачено ослаблення епідемічних заходів, повинні дозволити відкриття більшої кількості підприємств і заходів, таких як спа-салони, бібліотеки, кінотеатри, спортивні майданчики і манікюрні салони.

Причини послаблення карантину

Ослаблення заходів відбувається в зв'язку з тим, що країна намагається збільшити кількість вакцинацій після початкового дефіциту поставок. До теперішнього часу вакцинація зроблена менш ніж для третини населення.

Медичні відомства затвердили план закупівлі 3,35 мільйона доз вакцини проти COVID-19, хоча терміни доставки не були зазначені.

В очікуванні схвалення Кабінетом міністрів, Таїланд планує закупити 2,79 мільйона доз вакцин Pfizer і BioNTech, а також 165 тисяч щеплень AstraZeneca з Іспанії і 400 тисяч доз AstraZeneca з Угорщини.

Станом на 27 вересня в Таїланді ввели 46 мільйонів доз вакцини від COVID-19. З початку пандемії в країні було зафіксовано понад 1,5 мільйона випадків коронавірусу і більше 16 тисяч смертей.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?