МОЗ оцінило ситуацію з коронавірусом в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

МОЗ оцінило ситуацію з коронавірусом в Україні

МОЗ оцінило ситуацію з коронавірусом в Україні
Джерело:  online.ua

У Міністерстві охорони здоров’я констатували покращення епідемічної ситуації з коронавірусом COVID-19 в Україні, що підтверджують відповідні показники останніми днями.

Джерело: брифінг головного санітарного лікаря Віктора Ляшка

За словами заступника міністра, наразі “червона зона” адаптивного карантину представлена виключно Сумською області - усі інші перейшли на більш вільний рівень обмежень після загострення.

Понад 50% нових добових випадків коронавірусу припадають на територію Індії та Бразилії, відзначив санлікар.

“В Україні ситуація стабілізувалася”, - наголосив він.

Ляшко звернув увагу на той факт, що за індикаторами МОЗ, які у відомстві отримали вранці у п’ятницю, 7 травня, навіть згадану Сумську область можна виводити з “червоної зони”.

МОЗ з цього приводу розробляє подання до секретаріату Кабінету міністрів і Державної комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Відповідні експерти розглядатимуть питання про послаблення карантинного режиму на Сумщині.

Головний санлікар додав, позитивну тенденцію демонструють водночас результати тестів на антиген. Безпосередньо Київ в цілому досягнув показника, який рекомендувала Всесвітня організація охорони здоров’я для визначення підконтрольності інфекції.

“У Києві показник виявлення позитивних випадків серед усіх протестованих не перевищує 5%. Додатково ще п'ять областей не перевищують показник у 10% позитивних випадків серед усіх протестованих (Вінницька, Закарпатська, Івано-Франківська, Херсонська і Чернівецькі області)”, - пояснив Ляшко.

Він нагадав, у період з лютого до квітня у “червоній зоні” побували 14 областей України та столиця.

В середньому регіон знаходився на цьому рівні близько 37 днів. Найшвидше вийти з нього вдалося Полтавщині - лише з 22 дні. Натомість довше за інші регіони у “червоному” карантині знаходилися Житомирщина та Буковина - 63 та 52 дні відповідно.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?