Науковці виявили нову небезпеку коронавірусу для молодих людей
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Науковці виявили нову небезпеку коронавірусу для молодих людей

Науковці виявили нову небезпеку коронавірусу для молодих людей
Джерело:  online.ua

Іноземні вчені б'ють на сполох через те, що коронавірусна інфекція може завдати серйозного удару по серцево-судинній системі. В результаті масштабного дослідження, проведеного в 132 медичних центрах в 36 країнах, вдалося дізнатися, що існує високий ризик інсульту для молодих пацієнтів з COVID-19.

Джерело:  Srtoke

За словами науковців, коронавірус справді може спровокувати інсульт у молодих пацієнтів, у яких немає супутніх захворювань.

Що вдалося дізнатися вченим про наслідки коронавірусу для молодих людей

  • Із 432 осіб з гострим ішемічним інсультом - 104 (21,4%) були молодше 55 років.

  • Ба більше, інфекція може спровокувати інсульт навіть у тих пацієнтів, у яких він би ніколи не трапився, якби вони не захворіли – у 105 осіб (24,4%) дослідники не виявили жодного чинника ризику цього стану.

  • Окрім того, стало відомо, що понад 40% пацієнтів навіть не підозрювали про те, що інфіковані SARS-CoV-2. Інфекція підтвердилася у них тільки при госпіталізації з інсультом.

"Пацієнти молодше 55 років частіше за все страждали від інсультів, пов'язаних з оклюзією (закупоркою) великих судин, що, як правило, призводить до найгірших клінічних наслідків у порівнянні з оклюзією дрібних судин. COVID-19 – це не грип і не проста вірусна інфекція. Ці результати ясно показують, що молоді люди, які формально не входять в групу ризику коронавірусу, вразливі для інсультів та інших наслідків впливу інфекції в найближчій і довгостроковій перспективі", - наголошують іноземні вчені.

Варто звернути увагу на те, що ризик інсульту може зростати після перенесених гострих респіраторних інфекцій.

За словами вчених, в перші дні після грипу і пневмонії він вище в 3 – 7 разів. У цьому контексті COVID-19 не став винятком: зростання ризику інсульту при коронавірусі пов'язують із запаленням і збільшенням згортання крові.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?