МОЗ озвучило 5 порад для ефективного захисту від Омікрону
Категорія
Україна
Дата публікації

МОЗ озвучило 5 порад для ефективного захисту від Омікрону

МОЗ озвучило 5 порад для ефективного захисту від Омікрону
Джерело:  online.ua

Очільник Міністерства охорони здоров'я Віктор Ляшко вирішив пояснити українцям, як захистити себе та своїх близьких від нового штаму коронавірусу, Омікрону, який 18 грудня вперше виявили в нашій країні.

Джерело: сайт МОЗ

Ляшко дав 5 порад для ефективного захисту проти Омікрону

1. Вакцинуватись

Головна порада від Віктора Ляшка - це, звичайно, якомога швидше пройти курс вакцинації, адже саме щеплення захищає від тяжкого перебігу хвороби та запобігає летальним наслідкам.

Фото — unsplash.com

2. Маски, дистанція, чистота

Окрім того, дуже важливо не забувати застосовувати заходи індивідуального захисту, щоб захистити своє здоров'я. Також це допоможе запобігти жорсткому карантину.

Експерти нагадують про такі заходи для профілактики:

  • одягати захисну маску, де це потрібно;

  • зберігати дистанцію з людьми;

  • провітрювати приміщення;

  • уникати закритих просторів, тісних приміщень і скупчення людей;

  • слідкувати за чистотою рук;

  • прикривати рота і носа зігнутим ліктем або серветкою при кашлі та чханні.

3. Безпечні зустрічі

Віктор Ляшко також рекомендує зробити зустрічі якомога безпечнішими. Як відомо, закрите приміщення – це умови для поширення вірусів.

При можливості, зустрічі і святкові заходи з людьми, з якими ви не живете постійно, проводити на відкритому повітрі, – наголосив глава МОЗ.

4. Намагайтися мінімізувати подорожі

Насамперед це правило стосується літніх людей.

Всім, хто відчуває слабкість, не пройшов повний курс вакцинації або не має даних про перенесену коронавірусну хворобу, і належать до групи ризику тяжкого перебігу коронавірусу, ми рекомендуємо відкласти подорожі в регіони, де фіксується високий рівень поширення недуги, – додав Ляшко.

5. Не забувайте перевіряти усю інформацію про коронавірус

Окрім того, Віктор Ляшко закликає українців завжди первіряти спірну інформацію про коронавірус у декількох джерелах, або ж дізнаватися потрібні дані винятково на перевірних сайтах.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?