В G7 назвали найстрашнішу загрозу для глобальної медичної системи
Категорія
Світ
Дата публікації

В G7 назвали найстрашнішу загрозу для глобальної медичної системи

В G7 назвали найстрашнішу загрозу для глобальної медичної системи
Джерело:  online.ua

Представники країн Великої сімки визнали новий штам коронавірусної інфекції Омікрон головною загрозою для світової системи охорони здоров'я.

Джерело: gov.uk

Омікрон може зруйнувати глобальну медичну систему

Зустріч міністрів країн G7 була ініційована представниками Великої Британії.

Основна увага у заяві приділяється загрозі швидкого розповсюдження штаму Омікрон, що може спричинити надзвичайну ситуацію у глобальній системі з охорони здоров'я.

Міністри, глибоко стурбовані зростанням кількості випадків захворювання, погодилися з тим, що ці події слід розглядати як найсерйознішу загрозу здоров’ю населення в усьому світі. Як ніколи важливо тісно співпрацювати, відстежувати та обмінюватися даними. Це буде ключем до вирішення ситуації, що швидко розвивається, - підкреслюється у заяві.

Серед основних інструментів протидії розповсюдженню штаму Омікрон у G7 відзначили розширення доступу до діагностики інфекції, а також збільшення охвату кампаній з вакцинації та застосування сучасних терапевтичних засобів та препаратів.

Переговори G7 (фото - flickr)

Вони також погодилися із зростаючою важливістю кампаній ревакцинації та регулярного тестування поряд із продовженням немедикаментозних заходів. Міністри підтвердили свою постійну підтримку COVAX, свою прихильність до глобальних зусиль з розгортання вакцин та підтримку прискореної розробки вакцин, терапевтичних засобів та засобів діагностики в умовах пандемій, - повідомила британська урядова пресслужба.

Загроза збоку штаму Омікрон

У рамках свого дослідження американські біологи виділили 4 молекули, які здатні ефективно продіяти штаму Омікрон та багатьом іншим вірусам.

Новий штам коронавірусу Омікрон визиває велике занепокоєння у фахіфців, адже він включає в собі десятки невідомих до цього мутацій.

Щойнаменше дві моноклональні сучасні вакцини проти COVID-19 виявились не ефективними проти штаму Омікрон.

Нове дослідження, що проводилось під керівництвом доцента Університету штату Вашингтон Девіда Віслера, проаналізувало ефективність 37 моноклональних антитіл проти штаму Омікрон.

Єдиним винятком стали антитіла S2K146, S2X259, S2H97 і сотровімаб. Крім того, вони можуть нейтралізувати широкий перелік коронавірусів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?