МОЗ попередило про інноваційні зміни в діагностуванні коронавірусу
Категорія
Україна
Дата публікації

МОЗ попередило про інноваційні зміни в діагностуванні коронавірусу

МОЗ попередило про інноваційні зміни в діагностуванні коронавірусу
Джерело:  online.ua

Методи діагностики коронавірусу COVID-19 в Україні незабаром зазнають серйозних змін. Міністр охорони здоров'я Максим Степанов попередив, що планується введення нового методу із залученням швидкого тестування на антигени. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на виступ посадовця з брифінгом.

За його словами, введення нового методу потребує виділення двох мільярдів гривень з Фонду боротьби з коронавірусом.

"Ми будемо вводити новий метод тестування, який тільки з'явився в світі. Це швидкі тести на антиген. Ми вже подали відповідні зміни до певних постанов, а також запит на отримання додаткових коштів. Це близько 2 мільярдів гривень, які нам необхідні на боротьбу з COVID -19, левова частка на цей метод тестування", - пояснив Степанов.

Керівник МОЗ звернув увагу на бажання збільшити обсяги тестувань завдяки таким змінам.

Нещодавно стало відомо, що уряд витратив близько половини коштів, які мав Фонд боротьби з коронавірусом. На подолання епідемії в Україні спрямували понад 16,3 мільярда гривень з наявних 34-х.

Найбільшу частку витратили на додаткові виплати й надбавки робітникам медичної галузі, вона сягнула вже 6 мільярдів гривень станом на кінець жовтня.

Вранці у четвер, 29 жовтня, по всій Україні зареєстрували 370 417 випадків COVID-19 від початку епідемії.

Як повідомляв ONLINE.UA, режим надзвичайної ситуації в Україні пролонгували до 31 грудня під час урядового засідання у середу, 28 жовтня. У зв’язку з таким рішенням Міністерство внутрішніх справ виступило зі спеціальним роз’ясненням щодо нього.

Режим дозволяє владі виявляти хворих і контактних щодо коронавірусу осіб, організовувати їхню ізоляцію, госпіталізацію, а також інформувати мешканців, дезінфікувати локації, спецтехніку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?