МВС пояснило, що передбачає режим надзвичайної ситуації до 31 грудня
Категорія
Україна
Дата публікації

МВС пояснило, що передбачає режим надзвичайної ситуації до 31 грудня

МВС пояснило, що передбачає режим надзвичайної ситуації до 31 грудня
Джерело:  online.ua

Режим надзвичайної ситуації в Україні пролонгували до 31 грудня під час урядового засідання у середу, 28 жовтня. У зв'язку з таким рішенням Міністерство внутрішніх справ виступило зі спеціальним роз'ясненням щодо нього. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву відомства.

Режим дозволяє владі виявляти хворих і контактних щодо коронавірусу осіб, організовувати їхню ізоляцію, госпіталізацію, а також інформувати мешканців, дезінфікувати локації, спецтехніку.

Надзвичайну ситуацію вводять по всій країні чи в окремому регіоні через порушення нормальних умов життя. Наприклад, це можливо після техногенних катастроф, стихійного лиха, під час епідемії.

"Влада організовує: інформування населення; безперервний контроль за розвитком НС та моніторинг епідемічної ситуації; виявлення хворих та контактних, їх ізоляцію і госпіталізацію; режим карантину, у тому числі: заборону масових заходів; обмеження руху пасажирського транспорту, закриття кордонів", - пояснили в МВС.

Також посадовці на період НС визначають відповідального за роботу чи штаб, які працюють над подоланням проблеми. Штаб має повноваження залучати для цього будь-які державні структури. Зокрема, у разі надзвичайної загрози для населення можуть організувати евакуацію.

Водночас надзвичайна ситуація дозволяє:

  • зупинити діяльність суб'єктів господарювання у відповідній зоні, обмежити доступ населення до неї;

  • організувати комплекс санітарно-гігієнічних протиепідемічних та лікувальних заходів;

  • почати дезінфекцію об’єктів та територій, спецобробку техніки;

  • ввести посилену охорону громадського порядку;

  • патрулювати небезпечні в епідвідношенні об’єкти;

  • залучати необхідні сили й засобів та забезпечення роботи медичних і проти епідеміологічних установ.

Як повідомляв ONLINE.UA, режим запровадили ще у березні поточного року та вирішили продовжити через суттєве та стрімке погіршення епідемічної ситуації, пов’язаної з поширенням в Україні коронавірусної інфекції.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?