МОЗ попередило про тривожний прогноз щодо коронавірусу на свята
Категорія
Україна
Дата публікації

МОЗ попередило про тривожний прогноз щодо коронавірусу на свята

МОЗ попередило про тривожний прогноз щодо коронавірусу на свята
Джерело:  online.ua

Міністерство охорони здоров'я очікує, що після Нового року по Україні з'являться нові спалахи коронавірусу COVID-19. Голова відомства Максим Степанов стверджує, що посадовці побоюються таких негативних наслідків святкового періоду. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на брифінг посадовця у середу, 16 грудня.

За його словами, українцям варто уникати скупчень людей та дотримуватися усіх карантинних правил.

"Ми з великою тривогою дивимося на всі святкові дні, щоб у нас не сталося спалаху після святкування новорічних свят. Велике прохання дотримуватися всі заходи. Не забувайте про маску, дотримуйтеся дистанції, уникати масового скупчення людей", - оголосив Степанов.

Він пояснив, наразі продовжується робота над збільшенням міцності медичної системи України. Влада підготувала близько 34 тисячі ліжок, які мають доступ до кисню.

Станом на ранок 16 грудня по всій Україні встановили вже 919 704 діагнози коронавірусу COVID-19, за попередню добу нових випадків 10 622.

Загальна кількість хворих, які одужали, становить наразі 535 417, за попередню добу відповідний показник перевищив приріст випадків і становить 12 549.

Від початку епідемії від ураження коронавірусом померли 15 744 українці.

Український уряд обрав сценарій протидії епідемії, який передбачає введення жорсткого карантину з 8 до 24 січня. Раніше обговорювався план так званого локдауну на новорічні та різдвяні свята — саме таким чином вирішили діяти, наприклад, у великих країнах Євросоюзу.

Як повідомляв ONLINE.UA, представники українського уряду поділилися з громадянами важливою новиною. Так, міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов заявив, що наразі українська система охорони здоров’я може витримати навантаження при виявленні до 32-35 тисяч нових хворих на COVID-19 на добу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?