МОЗ попередило про дуже важкий період через загострення пандемії
Категорія
Україна
Дата публікації

МОЗ попередило про дуже важкий період через загострення пандемії

МОЗ попередило про дуже важкий період через загострення пандемії
Джерело:  online.ua

23 березня очільник Міністерства охорони здоров'я Максим Степанов під час традиційного брифінгу звернув увагу українських громадян на те, що ситуація з поширенням COVID-19 на території нашої країни стрімко погіршується. За його словами, протягом останнього тижня захворіли майже на 26 тисяч громадян більше, ніж за попередній, померли на 300 осіб більше. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт МОЗ.

"Ситуація з поширенням COVID-19 на території України погіршується. Нас чекає ще дуже важкий період. Сьогодні у нас встановлений антирекорд щодо кількості померлих: вперше в країні цифра перетнула (позначку в) 300 громадян, які пішли з життя через COVID за одну добу", - наголосив Максим Степанов.

Окрім того, очільник МОЗ порівняв тижневі дані в Україні. Як стверджує міністр, протягом минулого тижня "значно зросла кількість нових випадків хвороби. Якщо позаминулого тижня зафіксували 60 748 випадків, то минулого тижня – 86 708. Степанов звертає увагу на те, що захворіли майже на 26 тисяч громадян більше.

"Також збільшилася кількість людей на лікарняних ліжках: станом на ранок понеділка у лікарнях було 36 600 із COVID або підозрою на нього", - зазначає урядовець.

Що важливо розуміти, також зросла і кількість летальних випадків: за минулий тиждень було зафіксовано 1 665 летальних випадків, що більш як на 300 летальних випадків перевищує показник позаминулого тижня.

 Як уже згадувалося раніше, кількість хворих на коронавірус в Україні знову почала стрімко рости — у вівторок 23 березня, зафіксували 11 476 нових випадків зараження. Загальна кількість хворих COVID-19 налічує вже понад 1 565 732 особи, з них 30 431 пацієнт помер через ускладнення, спровоковані коронавірусною хворобою. За останню добу найбільша кількість підтверджених випадків зареєстрована в Одеській (1122), м. Київ (1050), Львівській (995), Харківській (843) та Київській (727) областях.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, науковці назвали британський штам коронавірусу  причиною нової хвилі в Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?