МОЗ пояснило, чому локдаун вводять лише після Нового року
Категорія
Україна
Дата публікації

МОЗ пояснило, чому локдаун вводять лише після Нового року

МОЗ пояснило, чому локдаун вводять лише після Нового року

Українська влада бачить за необхідно обмежити зростання зараження на коронавірус після Нового року, вважає головний санітарний лікар Віктор Ляшко. Він пояснив, що саме з цієї причини уряд вводить жорсткий карантин у січні. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Громадське радіо".

За словами заступника міністра охорони здоров'я, влада не може зупинити людей від зустрічей на сімейному чи дружньому рівні під час свят.

"На свята ми прогнозуємо змішання людей різних вікових груп. Карантин з 2 числа не дав би того ефекту, якого ми очікуємо, тому що контакт у сім'ї заборонити карантинними обмеженнями неможливо", - пояснив Ляшко.

Головний санлікар стверджує, що з 8 січня вводиться локдаун, бо у цей саме період люди "виходитимуть" зі свят і починатимуть активно ходити по магазинах, ресторанах, кафе та інших закладах.

"Ми можемо пройти грудень і перший тиждень січня без надмірних навантажень для системи охорони здоров'я. Ми пропонуємо впроваджувати карантин вже з 8 січня", - резюмував Ляшко.

Нагадаємо, станом на ранок 10 грудня по всій Україні встановили вже 858 714 діагнозів коронавірусу COVID-19, за попередню добу кількість збільшилася на 13 371. Водночас на початку тижня у МОЗ стверджували, що ситуація з рівнем захворюваності стабілізувалася.

Як повідомляв ONLINE.UA, голова Кабінету міністрів Денис Шмигаль вперше відповів на запитання, яке хвилює більшість українців, а саме: чому ж нашу країну накрила друга хвиля пандемії коронавірусу і чому влада не змогла захистити Україну від COVID-19.

За словами політика, це сталося тому, що люди змучилися від карантину і почали ігнорувати найважливіші правила безпеки. Як стверджує глава уряду, у зв’язку з цим показник захворюваності стрімко почав зростати.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?