МОЗ пояснило, чому в Україні не скасували новорічні ялинки та ярмарки
Категорія
Україна
Дата публікації

МОЗ пояснило, чому в Україні не скасували новорічні ялинки та ярмарки

МОЗ пояснило, чому в Україні не скасували новорічні ялинки та ярмарки
Джерело:  NV

Головний санітарний лікар Віктор Ляшко звернув увагу, що в Україні не скасували новорічні ярмарки та святкування біля ялинок. Водночас він закликав громадян до обережності та обачної поведінки серед інших людей. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Радіо НВ".

За його словами, не скасовували відповідні заходи через втому, яка накопичувала в людей з березня, після введення карантину.

"Коли говорити про нинішній грудень, з урахуванням усього, що ми пережили з березня, то тут не повинні забувати про таку річ, як пандемічна втома. Вона характерна для країн усього світу. Ми могли б заборонити урядовим рішенням ярмарки, новорічні ялинки, але був би жорсткий супротив, і люди могли б не дотримуватися обмежень. Тут головне — суспільна відповідальність. Я у неї вірю", - пояснив Ляшко.

Він закликав до обережного святкування й навів особистий приклад — нібито вони з дружиною не відвідуватимуть своїх батьків.

"Ми розуміємо, що зараз питання у тому, щоб люди трошки відпочили від пандемічної втоми… Ми закликали усіх свідомо поставитися до різдвяних і новорічних свят. Святкуйте, але все має бути в міру, і після цього ми маємо закритися для того, щоб підготуватися до можливого зростання захворюваностей на грип та ГРВІ, серед яких може бути і коронавірус", - наголосив санлікар.

Він нагадав, для поліпшення епідемічної ситуації влада вже вводила так званий карантин вихідного дня. Режим фактично "збив" зростання показників, яке було довготривалим.

Як повідомляв ONLINE.UA, компанія Moderna Inc виступила з гучною офіційною заявою: представники корпорації переконані, що імунітет, отриманий від їхньої вакцини проти COVID-19, захищатиме від нових штамів коронавірусу, які нещодавно виявили у Великій Британії, Данії, Нідерландах та Південно-Африканській республіці.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?