Уже відомо, що може захистити від нових штамів коронавірусу
Категорія
Світ
Дата публікації

Уже відомо, що може захистити від нових штамів коронавірусу

Уже відомо, що може захистити від нових штамів коронавірусу
Джерело:  online.ua

Компанія Moderna Inc виступила з гучною офіційною заявою: представники корпорації переконані, що імунітет, отриманий від їхньої вакцини проти COVID-19, захищатиме від нових штамів коронавірусу, які нещодавно виявили у Великій Британії, Данії, Нідерландах та Південно-Африканській республіці. Що важливо розуміти, 23 грудня стало відомо, що в Англії виявили ще два нові штами коронавірусної інфекції, які завезли з ПАР. Про це повідомив глава Міністерства охорони здоров’я Британії Метт Хенкок під час пресконференції на Даунінг-стріт. Як він стверджує, обидва випадки стосуються людей, які подорожували з Південної Африки протягом останніх кількох тижнів. Люди, які заражені новим штамом коронавірусу, наразі перебувають на карантині, передає ONLINE.UA.

Moderna переконана, що її вакцина здатна блокувати також нові штами коронавірусу.

"Ми вже протестували сироватки тварин і людей, вакцинованих вакциною Moderna, проти низки попередніх варіантів вірусу SARS-CoV-2, які з'явилися після першого спалаху пандемії, і виявили, що наша вакцина залишається настільки ж ефективною", — наголошується в повідомленні компанії.

Окрім того, там також звернули увагу на те, що продовжують тестувати вакцину проти нових варіантів SARS-CoV-2, і очікують, що ефективність вакцини збережеться і проти них. Нові дослідження для підтвердження цього мають намір провести в найближчі тижні.

Нагадаємо, нещодавно завідувачка кафедри епідеміології Львівського національного медичного університету Наталя Виноград розказала українським громадянам про небезпеку мутації коронавірусу і про зменшення кількості виявлених випадків в Україні. За словами експертки, новий штам з’явився ще в кінці вересня, однак протягом двох місяців він набував свого епідеміологічного потенціалу і тільки зараз став новою проблемою для всього світу.

"Новий штам вже давно пішов з Англії в інші континенти: в Австралію, Африку, низку європейських держав", – наголосила Виноград.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  ВООЗ відреагувала на інформацію про новий штам коронавірусу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?