МОЗ приголомшило новинами про безкоштовну вакцину для України
Категорія
Україна
Дата публікації

МОЗ приголомшило новинами про безкоштовну вакцину для України

МОЗ приголомшило новинами про безкоштовну вакцину для України
Джерело:  online.ua

Міністерство охорони здоров'я України продовжує переговори зі світовими компаніями, які займаються розробкою вакцини проти коронавірусу COVID-19. Українська сторона контактує перш за все з проєктами на третій стадії клінічних випробувань. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на брифінг міністра Максима Степанова.

За його словами, Київ розраховує на отримання принаймні 8 мільйонів доз препарату.

"За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я наразі 8 компаній-розробників вакцини, які перебувають на третій стадії клінічних випробувань. МОН звернулось до провідних компаній, які є в цьому переліку. Ми вже тривалий час ведемо з ними перемовини. Я також спілкуюся з своїми колегами з європейських країн, саме щодо підтримки получення вакцини Україною, як тільки вона буде виготовлена та зареєстрована", - пояснив Степанов.

Станом на кінець вересня у світі немає вакцини, яка б завершила усі необхідні випробування. Нещодавно кремлівські фахівці оголосили про патентування й масове щеплення власного препарату, однак насправді ж за міжнародною класифікацією їхні розробки також знаходяться на третьому етапі.

"Україна стала учасниками глобальної ініціативи ВООЗ створення GAVІ альянсу, щодо забезпечення рівного доступу до майбутньої вакцини від коронавірусної хвороби. Згідно розрахунків, за попередніми планами Україна зможе отримати приблизно 20% вакцин безкоштовно від загальної кількості населення нашої країни. Це приблизно 8 млн доз", - додав міністр.

Кількість діагнозів у світі сягнула вже понад 33 мільйони, показник жертв досяг приголомшливого значення в один мільйон.

Як повідомляв ONLINE.UA, Всесвітня організація охорони здоров’я підтвердила створення нового тесту на коронавірус COVID-19, який стане більш зручним у використанні. Новий засіб перш за все стане здобутком для регіонів, яким бракує серйозного лабораторного обладнання. Він володіє низькою ціною, яка не перевищує 5 доларів США та здатний виявили інфекцію лише за 15-30 хвилин.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?