МОЗ розкрило деталі щодо статистики летальності від COVID-19 в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

МОЗ розкрило деталі щодо статистики летальності від COVID-19 в Україні

МОЗ розкрило деталі щодо статистики летальності від COVID-19 в Україні
Джерело:  online.ua

Епідемії коронавірусу в Україні нещодавно “виповнився” один рік, оскільки саме на початку березня місцеві лікарі виявили першого хворого на COVID-19. Вже у середині березня-2020 влада затвердила введення повноцінного локдауну на наступні два місяці. З того часу минуло вже дві хвилі захворюваності, які призвели до майже 1,4 мільйона хворих і понад 26 тисяч смертей. Головний санітарний лікар Віктор Ляшко відзначив, що принаймні половина летальних інцидентів, пов’язаних з цією інфекцією, сталися у віковій категорії від 70 років. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.

“В Україні більше 50% летальних випадків реєструється в групі 70+. А якщо ми додамо до цієї групи 10 років, тобто 60+, то це всі 82% летальних випадків, які відбуваються в Україні внаслідок інфікування коронавірусною хворобою”, - пояснив заступник голови Міністерства охорони здоров’я.

За його словами, найчастіше коронавірус уражає вікову групу від 50 до 59 років, це близько 21% від загальної кількості всіх випадків. Друге “місце” у статистиці в цьому напрямку обіймає вікова група 40-49 років.

“Але ми повинні розуміти, що найбільш критичне інфікування — це для людей старше 60 років”, - підкреслив він.

Також Ляшко звернув увагу на високі показники летальності серед пацієнтів, приєднаних до апаратів штучної вентиляції легень — це спричинено перш за все виснаженням організму людини. Залучення такої техніки відбувається у момент вичерпання ресурсів неінвазивної кисневої підтримки.

“Це не є особливістю України, це є особливістю коронавірусної хвороби”, - резюмував санлікар.

Він стверджує, що смертність пацієнтів на ШВЛ коливається у різних країнах від 50% до 90%.

Нагадаємо, за попередню добу 3 березня в Україні зареєстрували 10 057 нових діагнозів COVID-19, що говорить про нове загострення.

Як повідомляв ONLINE.UA, прем’єр-міністр Денис Шмигаль констатував початок третьої хвилі захворюваності на коронавірус. Він наголосив, що повернення жорсткого карантину в Україні все ще можливе. Для цього більшості областей необхідно потрапити у “червону зону” чинного адаптивного режиму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?