МОЗ скасовує заборону - стало відомо про нове важливе рішення відомства
Категорія
Україна
Дата публікації

МОЗ скасовує заборону - стало відомо про нове важливе рішення відомства

МОЗ скасовує заборону - стало відомо про нове важливе рішення відомства
Джерело:  online.ua

4 травня Кабінет Міністрів України ухвалив постанову, яка скасовує нещодавню заборону та дозволяє проведення певних планових операцій та госпіталізацій на території країни. Наголошується, що в українських клініках з вівторка, 5 травня, уже будуть дозволені планові операції. З такою гучною заявою виступив очільник МОЗ Максим Степанов в ході традиційного щоденного брифінгу, повідомляє ONLINE.UA.

Глава відомства звернув увагу на те, що обмеження тривають близько 50 днів, і уже є необхідність проведення планових операцій зокрема за життєвими показниками.

"Під час карантину в нашій країні були скасовані та заборонені планові операції і різна госпіталізація. Було прийнято постанову уряду, що вносить зміни до постанови № 211 Кабінету Міністрів, якою були введені карантинні заходи на території країни. Після її опублікування, думаю завтра, в Україні буде дозволено проведення певних планових операцій та госпіталізацій за життєвими показниками. Якщо вони є необхідним для зниження ризику життю та здоров'ю людини", – заявив Максим Степанов.

За його словами, що під час проведення таких заходів особлива увага буде приділятися захисту медичних працівників від інфікування коронавірусом.

"Щоб зменшити ризик заражень, в тому числі медичних працівників, ці операції будуть здійснюватися виключно після тестування методом полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР). Ми вважаємо, що таким чином ми знизимо ризик зараження наших медичних працівників до нуля", – підсумував очільник МОЗ.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в МОЗ нагадали українцям,  що чиновники та міські голови не можуть ухвалювати рішення, чи виходити конкретному місту з карантину, оскільки дані повноваження має лише український уряд.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?