МОЗ уточнило, які вакцини проти коронавірусу отримає Україна
Категорія
Україна
Дата публікації

МОЗ уточнило, які вакцини проти коронавірусу отримає Україна

МОЗ уточнило, які вакцини проти коронавірусу отримає Україна
Джерело:  online.ua

Міністерство охорони здоров’я оголосило про надходження в Україну вакцини проти коронавірусу COVID-19 одразу чотирьох компаній-розробників. Міністр Максим Степанов заявив про отримання препаратів AstraZeneca, Novavax, Pfizer, Moderna у перші шість місяців 2021 року. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Інтерфакс-Україна.

За словами посадовця, національний план масової імунізації вже затверджений.

“Вже у першому півріччі 2021 року ми отримаємо 8 млн доз вакцин через механізм COVAX. Серед них вакцини AstraZeneca, Novavax, Pfizer і Moderna. Крім того, 6 січня COVAX підтвердив готовність розглянути додаткову поставку 210 тис. доз вакцини Pfizer в Україну у разі, якщо країна буде відповідати встановленим критеріям. Україна цим критеріям відповідає, зокрема, у нас є затверджений національний план вакцинації, можливість забезпечити холодовий ланцюжок, відповідну логістику та умови зберігання”, - пояснив Степанов.

Він зауважив, вакцини надходитимуть у нашу країну двома шляхами. Перш за все це міжнародна програма COVAX із розподілу препаратів між учасниками, а також пряме придбання медикаментів у виробників.

“Паралельно, ще з кінця весни, ми ведемо перемовини з компаніями-виробниками вакцин. Це, в тому числі, Sinovac, з якою вже укладено договір. Перші контакти з ними у нас були в травні, а активні перемовини почалися у вересні… Основне питання, яке поставало з самого початку перемовин, це терміни перших поставок вакцин. Спочатку компанії пропонували нам поставки в кінці 2021 року — початку 2022-го. Однак, такі віддалені терміни мене категорично не влаштовували. Тому вдалося домовитися, аби поставки розпочалися значно раніше”, - резюмував міністр.

Як повідомляв ONLINE.UA, представники Міністерства охорони України підтримують переговори зі Сполученими Штатами з приводу вакцини проти коронавірусу COVID-19. Офіційний представник Києва в атлантичній державі Володимир Єльченко підтвердив контакти з компанією Johnson & Johnson.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?